“Laat me mezelf zijn.” – Het levensverhaal van Anne Frank, in de Dierense Sjoel

DIEREN – Op 19 februari werd de Nederlandse versie van de reizende tentoonstelling “Laat me mezelf zijn.” – Het levensverhaal van Anne Frank, voor het eerst gepresenteerd in Nederland in de synagoge van Dieren, de Dierense Sjoel.

Directeur van de Anne Frank Stichting, Ronald Leopold opende de tentoonstelling middels een toespraak en bedankte daarin alle bezoekers en genodigden voor hun komst naar de expositie. In het bijzonder Burgemeester Petra van Wingerden, die hierna het woord nam. De burgemeester gaf in haar toespraak aan hoe belangrijk het is om niet te vergeten wat er in de oorlogsjaren allemaal heeft plaats gevonden en dat het bijzonder belangrijk is dit vooral ook door te geven aan de jongeren.

Leerlingen van Het Rhedens Dieren zullen in de komende tijd maar liefst 1100 leerlingen van diverse basisscholen uit de omgeving ontvangen, rondleiden en vertellen over de tentoonstelling. Zij werden hartelijk bedankt voor hun werk voor de Anne Frank Stichting en het volgen van een opleiding. Ook werden diverse medewerkers van de Dierense Sjoel bedankt voor hun inzet, en zij ontvingen allen uit handen van de Anne Frank Stichting een mooie bos bloemen.

Voorzitster Maud van der Knaap van de Dierense Sjoel maakte bekend dat er helaas geen openstellingen plaats vinden voor inwoners van Dieren en omgeving. Enige mogelijkheid is de Open Dag van de Dierense Sjoel op 1 maart, het is wel noodzakelijk je hiervoor op te geven via [email protected], vol is vol!

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag.

In 2015 is de internationale tournee van de reizende tentoonstelling “Laat me mezelf zijn.” – Het levensverhaal van Anne Frank, begonnen. De wereldpremière van deze nieuwe expositie vond op 4 februari plaats in het Jewish Memorial Centre in Canberra, Australië. Vanaf het voorjaar van 2015 zal “Laat me mezelf zijn.” ook in andere landen geïntroduceerd worden. De tentoonstelling “Laat me mezelf zijn – Het levensverhaal van Anne Frank” is de opvolger van “Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag” die sinds 1995 op meer dan drieduizend plaatsen in negentig landen te zien was.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op: http://www.annefrank.org/nl/Educatie/Reizende-tentoonstellingen/Laat-me-mezelf-zijn/

 

Spoorstraat  19-2-15   041

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen