Expositie op Middachten

Foto: 1boom, Middachten

DE STEEG – In het Kooibos bij kasteel Middachten stond ooit een reusachtige eik. Toen hij kaprijp was, is de boom op 27 maart 2013 geveld, verzaagd en verdeeld onder ruim zeventig deelnemers van het 1Boom project. Meubelmakers, beeldhouwers, beeldend kunstenaars, muziekinstrumentenmakers, houtdraaiers en andere vormgevers in hout uit heel Nederland en zelfs van daarbuiten, hebben alles van de eik verwerkt tot objecten en producten. Dit resulteerde in een bonte verzameling objecten die te zien zijn op de 1Boom expositie.

Middachten wil laten zien dat traditioneel bosbeheer en eigentijdse toepassing heel goed hand in hand kunnen gaan. Het 1boomproject laat zien wat er allemaal mogelijk is met hout uit de regio, hoe belangrijk de grondstof hout is voor een duurzame economie, en hoe hout vormgevers en kunstenaars inspireert tot producten en objecten die over de hele wereld hun weg vinden. Meubels, sculpturen, gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, beelden, houtsnedes: 1Boom levert een scala aan voorwerpen op; nuttige, kunstzinnige, innovatieve en combinaties daarvan.

De expositie op Middachten is de finale van een rondreis van 1Boom door Nederland. 1Boom keert weer terug naar zijn oorsprong, in een geheel andere gedaante. Het is het resultaat van de inspiratie van 73 vormgevers in hout.

Ook op andere wijze wordt aandacht besteed aan 1Boom. Er is een onderzoek gedaan naar de geschiedenis van het Kooibos in het algemeen en 1Boom in het bijzonder. In een speciaal door Lars Soerink gemaakte film vertelt Peter Verhoeff van de Stichting Arcadië over de rijke historie en rentmeester Age Fennema over het bosbouwbedrijf Middachten. De expositie wordt afgewisseld met historisch fotomateriaal uit het archief van Middachten.

Van zondag t/m donderdag is de expositie in de tuinen, oranjerie, stallen en koetshuis te bezoeken. Elke zondag zal om 15 uur een rondleiding worden gegeven langs de expositie en zijn er regelmatig kunstenaars aanwezig. Op aanvraag zijn de rondleidingen ook te boeken voor groepen vanaf 20 personen.

Meer informatie: www.middachten.nl en www.1boom.nl .

GEOPEND: 27 juni t/m. 15 september zondag t/m donderdag 10.30 tot 16.30 uur in de tuinen, oranjerie, stallen en koetshuis.
ENTREEPRIJS: € 6,00, incl. tuin. Groepsrondleidingen v.a. 20 personen incl. koffie/thee met cake € 9,50 (vooraf reserveren)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen