Buurtbus Spankeren-Dieren verwelkomt 20.000 passagier

Foto: Tonnie Koenders

SPANKEREN/DIEREN – Woensdag 25 februari heeft de buurtbus haar 20000ste passagier mogen begroeten. Rozanna van der Veen uit Brummen mocht uit handen van voorzitter Albert Pirenc de bloemen in ontvangst nemen. Daarnaast kan Rozanna tot eind augustus gebruik blijven maken van vrij vervoer in de bus.

Rozanna is 29 jaar en studeert aan het Aventus in Apeldoorn een MBO 4 opleiding maatschappelijke dienstverlening. De reden van haar reis naar Dieren was, dat ze wat spulletjes en wat groente en fruit kwam ophalen, gekregen via de Weggeefhoek Dieren en omstreken, een organisatie die spullen, boodschappen en diensten aanbiedt aan mensen in de omgeving. Omdat ze zelf al een studenten OV chipkaart heeft, stelt zij het pasje voor vrij vervoer ook beschikbaar aan deze organisatie.

De buurtbus vereniging bestaat sinds eind 2011 en verzorgt de lijndiensten 524 – Spankeren, 525 – Dieren West en 526 – Dieren Noord Oost voor Breng in Spankeren en Dieren. Iedereen kan gebruik maken van de bus, het is niet zoals veel mensen nog steeds denken uitsluitend bedoeld voor ouderen of minder validen. Gereisd kan worden op een OV chip kaart of door het kopen van een kaartje, waarvan de prijs per 1 maart verhoogd is naar € 2,50, waarop twee maal van onze buurtbus gebruik gemaakt kan worden. Onze vrijwilligers vervoeren momenteel gemiddeld zo’n 600 passagiers per maand. Voor alle verder informatie verwijzen wij naar de website van de buurtbus: www.bbsd.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen