Kristo (11) produceert eigen rapnummer tegen pesten op school

https://www.youtube.com/watch?v=HRYP2aSRCes

De elfjarige Kristo Oosterveen heeft een nummer tegen pesten gemaakt voor de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Kristo heeft zijn duidelijke boodschap uitgevoerd in de populaire muziekstijlen rap en dubstep. Zijn videoclip met breakdance en bewegende animaties sluit aan op de belevingswereld van jongeren.

Leerlingen kunnen het nummer van DJ Kristo gratis downloaden voor op hun mobiel. Zo zorgt het letterlijk en figuurlijk voor positieve geluiden in de klas en op en rond het schoolplein.

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld
De stichting, bekend van het lieveheersbeestje, stimuleert en ondersteunt, mede met haar visie Moed, initiatieven voor verbetering van de woon-, werk- en leefomgeving. Aansluitend streeft de stichting naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en [zinloos]geweld.

Voor meer info: www.moed.nl/kinderen/

Klassikaal in actie tegen pesten
Kristo spreekt met zijn nummer ’Moed moet!’ scholieren aan in hun eigen taal. Zij worden op een positieve manier uitgenodigd om over pesten na te denken. Bij de videoclip is lesmateriaal ontwikkeld voor alle klassen. Zo kan de songtekst worden geprint en de videoclip worden afgespeeld op het digibord. Kinderen krijgen de kans zelf een rap te schrijven en kunnen samen brainstormen rond dit thema. De zelfgemaakte teksten kunnen worden gerapt op de instrumentale versie van het nummer. Muziek, de videoclip en o.a. lesbrief zijn gratis verkrijgbaar via www.moed.nl/kinderen/

Fragment uit ‘Moed moet!’
“Matten op school, er is weer wat geflikt
negatieve aandacht nu op jou gericht.
Verzamel nu je moed, wat is je besluit
ga je er hard in of kom je er samen uit.”

Grapje of pesten
Kristo is op school veel gepest. Op zijn nieuwe school werd hij direct opgenomen in de groep. Binnen de groep worden grapjes gemaakt en Kristo was zich niet bewust dat deze voor een ander kwetsend konden zijn. Kristo wil niet pesten en werd in sommige gevallen ook als pester gezien. Met muziek kon hij vertellen wat hij voelde. Op het Haags Hip Hop Centrum heeft hij de tekst geschreven met hulp van zijn rapleraar M. Cherqi. Op de DJ School Nederland heeft hij geleerd de beat te maken en het nummer te mixen als DJ. YourTVMoment bedacht het storyboard en Fishhook media heeft de clip geproduceerd voor het goede doel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen