Echtpaar Van Amersfoort-Elderman 60 jaar getrouwd!

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Afgelopen maandag 2 maart bracht burgemeester Petra van Wingerden-Boers een bezoek aan het echtpaar Van Amersfoort-Elderman ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk.

De heer Lubertus Hannie van Amersfoort en mevrouw Bertha Arendina Elderman zijn beiden geboren in Rheden. Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op 1 april 1949 tijdens een feest van korfbalclub Mercedes in Arnhem. Na hun huwelijk hebben zij eerst ingewoond bij familie van mevrouw aan de Groenestraat in Rheden. Later zijn ze verhuisd naar een eigen woning in de Speenkruidstraat. De heer en mevrouw hebben 3 kinderen, 11 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Het echtpaar had een eigen zuivelzaak. Mevrouw runde de buurtwinkel en meneer beheerde de rijdende winkelwagen. Vroeger was het echtpaar erg sportief. Zij maakten o.a. tochten over de IJssel met eigen houten kano’s. Mevrouw was een echte padvinder en fietste met haar vrienden menig keer naar de eilanden. Zij was voor haar huwelijk kleuterleidster, maar werd ontslagen toen ze ging trouwen. De heer van Amersfoort heeft fotograferen als hobby.

Het echtpaar is altijd bijzonder betrokken geweest bij het dorp en heeft veel sociaal werk verricht. De heer is in 1994 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje–Nassau. En in 1998 werd hij benoemd tot Ridder van de Rhedense Leeuw.

Het echtpaar verkeert in goede gezondheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen