99 Voertuigen gezocht voor Oranje Klassieker Rit Velp Koningsdag 2015

Foto: OKRV Velp

VELP – Op 1 maart mogen vele jongere oldtimers, tussen de 26 en 40 jaar oud, weer de weg op. Daarom zal de organisatie van de O.K.R.V. op zondag 15 maart tussen 12.00 uur en 14.30 uur klassieke voertuigen verwelkomen voor een koffieklets op het parkeerterrein van Station Velp.

Ophokplicht
In de maanden december, januari en februari moeten deze auto’s verplicht in de stalling om gebruik te kunnen maken van de zogenaamde kwarttarief belasting. In oldtimer kringen wordt er ook wel oneerbiedig gesproken over oldtimer ophokplicht! Veel Oranje Klassieker Velp deelnemers hebben een voertuig dat binnen deze categorie valt.

14920142

Kwarttarief aan belasting betalen
De jongere groep oldtimer liefhebbers betaald het zogenaamde kwarttarief aan belasting voor hun voertuig. Je betaalt dan maar een kwart van de wegenbelasting die je per jaar zou betalen voor een benzineauto met hetzelfde gewicht. Men betaalt maximaal 120 euro per jaar maar men mag dan niet rijden in de drie voornoemde maanden. Rijd je in deze periode toch met de oldtimer, dan betaal je alsnog het volledige tarief aan wegenbelasting. Sinds 1 januari 2014 zijn alleen nog oldtimers van 40 jaar of ouder belastingvrij.

14920143

Flower Power
Enkele minuten na 1 jan. 2015 schreef de eerste deelnemer alweer in voor de O.K.R.V. van 2015! Meer dan 50 inschrijvers volgden. Nu nog 99 klassieke voertuigen gezocht voor de rit op Koningsdag! De O.K.R.V. merkt dat de nieuwe regeling dit jaar echt van kracht is en dat de liefhebbers wachten met voornemens voor het deelnemen aan activiteiten. Net als voorgaande jaren heeft de organisatie van de OKRV er alle vertrouwen in dat op 27 april de van Spaenallee weer vol zal staan met klassieke voertuigen. Het thema van dit jaar is Flower Power. Inschrijven kan alleen via de site: www.okrv.nl

persb2

Koffieklets tussen klassiekers
Om alvast enthousiast te worden voor het komende klassieker seizoen 2015 nodigt de organisatie van de OKRV vrijblijvend rijders uit om met hun klassieke brommers, motoren, auto’s en busjes te komen naar het stationsparkeerterrein bij Station Velp op zondag 15 maart, tussen 12.00 uur en 14.30 uur. Voertuigen en rijders kunnen dan weer schitteren in de eerste zonnestralen van maart! Bij slecht weer gaat de bijeenkomst van 15 maart niet door, dit meldt de organisatie dan op de site: www.okrv.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen