Watertour langs de Oude IJssel door Water Natuurlijk

Foto: Water Natuurlijk Rijn en IJssel

REGIO – Aan de vooravond van de waterschapverkiezingen op 18 maart houdt de waterschapspartij Water Natuurlijk Rijn en IJssel op zaterdag 14 maart een Watertour langs de Oude IJssel. Het programma start om 11.00 uur in de bibliotheek van Doetinchem, aan de IJsselkade.

Doetinchem
Bij het programma in Doetinchem staan water en jeugd centraal. Tot 12.30 uur is er van alles te beleven; zoals een muzikale kindervoorstelling door Ron Vernout, een kinderprogramma door sportvisser Bram Jacobs over het water in de sloot en het tekenen of schilderen van je hartenwens met water. Deelname is gratis.

Doesburg
Om 12.30 uur vertrekt de verkiezingskaravaan per boot naar Doesburg waar zij om circa 15.00 uur aan de IJsselkade afmeren. Vanaf 15.15 uur volgt een gevarieerd programma in de sociƫteit van het Arsenaal, Kloosterstraat 15, 6981 CC Doesburg. Kees van Immerzeel van Groen Links zal daar vertellen over de mogelijkheden voor een waterkrachtcentrale in de Oude IJssel.

Mieke Wijnakkker, Doesburgse kunstenmaker, zal op een luchtige manier aandacht geven aan het thema water. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan de wijnkoperij van Walter van Ditmars in de kelders van het Arsenaal.

Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. Op de boot is echter maar beperkt plaats voor genodigden.

Het volledige programma en contactadres is te vinden op: www.waternatuurlijk.nl/watertour-over-de-oude-ijssel-door-water-natuurlijk-rijn-en-ijssel/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen