Informatie- en ontmoetingsavonden over dementie voor de gemeente Rheden, Rozendaal en Doesburg

Foto:

REGIO – Een nieuw initiatief voor de gemeenten Rheden, Doesburg en Rozendaal: informatie- en ontmoetingsavonden over dementie. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, vrienden, buren en andere betrokkenen.

De eerste bijeenkomst wordt gehouden op woensdagavond 25 maart in Theothorne in Dieren. Dan is Pieter de Boer gastspreker. Hij zorgt al jarenlang voor zijn vrouw, die de ziekte van Alzheimer heeft. Haar ziekte stelt hem keer op keer voor nieuwe uitdagingen.

De Boer vertelt tijdens de bijeenkomst in Dieren welke oplossingen hij in de loop van de jaren heeft bedacht en hoe hij probeert samen met zijn vrouw een zo goed mogelijk leven te leiden. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Maria Verest is gespreksleider.

De bijeenkomst op woensdag 25 maart in Theothorne in Dieren begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de organisatie wel erg prettig. Dit kan via Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg (MVT) Rheden/Rozendaal: 026 370 70 70, op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur. Of per mail: [email protected].

Deelnemers aan de bijeenkomst die problemen hebben met de opvang in de thuissituatie of met het vervoer kunnen ook contact opnemen met het MVT. De volgende bijeenkomsten worden gehouden op dinsdag 28 april (in Rheden) en op woensdag 20 mei (Doesburg).

De informatie- en ontmoetingsavonden worden georganiseerd door Alzheimer Nederland (afdelingen Arnhem e.o. en Doetinchem), Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen