Posbankloop Cross-Duathlon krijgt vervolg in 2015

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Hardlopers, mountainbikers, du- en triatleten kunnen zich weer opmaken voor één van de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijden in Nederland. In het Nationaal Park Veluwezoom zal op zaterdag 26 september de tweede editie van de Posbankloop Cross-Duathlon plaatsvinden.

Met start/finish vanaf Camping Beekhuizen staat het evenement garant voor een mooie uitdaging. Via de website www.posbankloop.nl zijn er maximaal vierhonderd startplekken te vergeven. Met toevoeging van een nieuwe korte afstand is deelname aan een Cross-Duathlon voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet mogelijk.

Deelname
Evenals afgelopen jaar is er de pittige ‘Lange afstand’ bestaande uit 7km hardlopen, 18km mountainbiken en 3km hardlopen. Nieuw aan het programma is de ‘Korte afstand’ over 4km hardlopen, 9km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo gaan volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken. Mocht je geen eigen mountainbike ter beschikking hebben, zijn deze via de organisatie te verkrijgen.

Cross-Duathlon2

Parcours
Het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, de Emma Piramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes.

Uniek en exclusief
Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de circa 700 hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor het parcours van de Posbankloop Cross-Duathlon is er een exclusieve evenemententoestemming verleend door de terreineigenaren: Vereniging Natuurmonumenten, Geldersch Landschap & Kasteelen, de gemeente Rheden en de gemeente Rozendaal.

Inschrijving
Via de website is inschrijving mogelijk tot uiterlijk 24 september of wanneer het maximaal aantal deelnemers van vierhonderd is behaald. Naar verwachting zal deze limiet eerder worden bereikt. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50 voor de korte afstand en € 22,50 voor de lange afstand. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Meer informatie over de Posbankloop Cross-Duathlon via de Organisatie Posbankloop, Cross-Duathlon

Cross-Duathlon3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen