Velpse Bevrijdingskermis

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – 70 Jaar na de bevrijding wordt dat groots herdacht en gevierd. De Bevrijdingskermis is een onderdeel van dat feest.

Alle kinderen van de basisscholen en peuterzalen in Velp en Rozendaal ontvingen van de organiserende Stichting Velp voor Oranje een reductiemunt. En op 16 april vanaf 16 uur krijgen alle kinderen op de kermis een gratis ballon uitgereikt. Plaats: parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. De Kermis duurt t/m zondag 19 april, is dagelijks open van 13.00 tot 23.00 uur.

Zaterdag 18 april start de kermis al om 10.30 uur. Want nadat duizenden bezoekers de Bevrijdingsoptocht met meer dan 60 historische legervoertuigen door de Hoofdstraat hebben zien rijden, verlangen ze vast naar een lekkere oliebol uit de nostalgische gebakkraam van Nico Sterrenberg op de Kermis. Nico’s oliebollen behoorden ook dit jaar weer tot de 10 lekkerste uit de AD-oliebollentest.

Gehandicapten
Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft Velp voor Oranje alle gehandicapte bewoners en bezoekers aan dagverblijven, uitgenodigd om naar de Kermis te komen. Ook zelfstandig wonende gehandicapten die niet werden uitgenodigd zijn natuurlijk van harte welkom.

Vrijdagmiddag om 13.30 uur en 14.30 uur worden de gasten welkom geheten door respectievelijk burgemeester Petra van Wingerden en locoburgemeester Nicole Olland.
En daarna begeleiden zij, net als voorgaande jaren, de gehandicapte bezoekers in de diverse kermisattracties.

Natuurlijk komt er dit jaar weer een autoscooter. En ook de spannende, draaiende ‘bank’ (Wipp number one) komt weer naar Velp. Voor de kleintjes is er een leuke draaimolen met paardjes, ze kunnen eendjes vissen en ballen gooien. En in de trampoline kunnen ze misschien wel 10 meter hoog springen. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn kracht beproeven bij de Kop van Jut. En zaterdagmiddag komt SpongeBob.

Kortom er is van alles te doen op de gezellige, Velpse Bevrijdingskermis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen