Velpsche scoutinggroepen adopteren monumenten

Foto: Velp voor Oranje

VELP – De Velpsche Woudloopers en De Markesteen zijn al jaren betrokken bij de herdenking van de gevallenen op 4 mei in het Villapark te Velp.

Tijdens de voorbereidingen van Koningsdag kwamen de voorzitters van beide groepen met elkaar in gesprek over de herdenking op 4 mei en de betrokkenheid van de groepen en de jeugd bij de herdenking.

Johan Thijsse van de Velpsche Woudloopers zegt:
“Als kleine padvinder stond ik al met een fakkel in het Villapark. Toen keken we in de tranen van de mensen die het heel direct hadden meegemaakt. Je wist ook wel wie dat waren en hoorde van je ouders wat ze mee hadden meegemaakt.”

Inmiddels zijn we 45 jaar verder en sinds een paar jaar staan de scoutinggroepen op 4 mei samen bij het monument aan de Vijverlaan. Om meer inhoud te geven aan de herdenking werd nagedacht over hoe er binnen het scoutingspel aandacht gegeven kon worden aan wat de oorlog dichtbij huis met zich mee heeft gebracht.

Harald Hendriks, voorzitter van De Markesteen zegt:
“Zo kwamen we op het idee om een monument te adopteren in de buurt van onze clubhuizen. Het verhaal is dan dichtbij en wij het past perfect in de visie van scouting om ook aandacht te geven aan je identiteit en de plaats die wij hebben in de samenleving.”

  • De Velpsche Woudloopers zullen zich ontfermen over het monument aan de Pinkenbergseweg.
  • De Markesteen zal gaan zorgen voor het monument bij de Emmapiramide.

Monument Emmapiramide

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen