Ruzie tussen scooterrijders en wielrenner

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De politie heeft op zaterdagmiddag in Velp twee jonge mannen van 19 en 20 jaar uit Rheden aangehouden.

De twee worden ervan verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt; zij zouden een wielrenner ten val hebben gebracht. Hierbij raakte de 50-jarige wielrenner uit Bemmel gewond. De jongens zijn vervolgens hevig geschrokken, doorgereden naar familie.

De wielrenner verklaarde omstreeks 15.45 uur te hebben gefietst over de Arnhemsestraatweg in Velp toen een scooter met daarop twee jongens voor hem reed. Onderling kregen de wielrenner en de twee jongens kennelijk onenigheid aangezien, volgens de wielrenner, de scooterrijder ineens hard geremd zou hebben.

De man uit Bemmel haalde het tweetal in en volgens zijn verhaal zou hij hard bij zijn schouder zijn vastgepakt waardoor hij ten val kwam. Ook de passagier van de scooter kwam te val. Deze jongen stapte vervolgens weer op de scooter waarna het tweetal er vandoor reed. De wielrenner raakte gewond aan zijn heup, elleboog en schouder en is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Familie van de jongens geeft aan niets over de toedracht van het ongeval te kunnen zeggen aangezien zij er niet bij aanwezig waren. De jongens waren dusdanig geschrokken van de wielrenner en het voorval dat ze snel naar familie in Velp zijn gegaan. De geschrokken jongens hebben vervolgens zelf de politie gebeld en zijn opgehaald.

De politie doet nu onderzoek naar de toedracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen