Muziek, overwegingen, zang en gedichten bij de dodenherdenking in Ellecom

ELLECOM – De Dodenherdenking te Ellecom startte in Dorpskerk en had als thema “Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst “.

Muziekvereniging Excelsior begon de kerkdienst om 18.45 uur met een koraal, gevolgd door een overweging door Bernadette Hakken. Het koor Sursum Corda zong de liederen “We’ll Meet Again” en “An Irish Blessing”, waarna het de beurt was aan 2 leerlingen van de Anne Frank School om hun gedicht voor te lezen.

Hierna was de afsluiting van deze bijeenkomst en stelden de aanwezige zich buiten op voor stille tocht met voorop Excelsior, richting het Joods Monument waar een bloemstuk werd gelegd en een moment stilte werd gevraagd.

De stoet vervolgde de weg naar het kerkhof, daar werd een kring gevormd om het Joodse graf, waarna Sjoerd van der Pol de “Last Post” speelde. Om 20.00 uur werden er 2 minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle gevallenen.

De voorzitter van de Oranjevereniging bedankte alle aanwezigen voor hun komst, waarna Excelsior het Wilhelmus speelde en er gelegenheid was om bloemen te leggen bij het graf.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen