Informatieavond verduurzamen verenigingen

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Op dinsdag 2 juni van 19.30 tot 21.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg over energiebesparing bij verenigingen.

De gemeente heeft een interessant aanbod voor (sport)verenigingen die eigenaar zijn van bijvoorbeeld een (sport)accommodatie, clubhuis of kantine.

Inzicht in energieverbruik, -besparing en -opwekking
Verenigingen die plannen hebben om te gaan verduurzamen kunnen gratis een energiescan laten uitvoeren door het verduurzamingsbureau Green Liz uit Velp. Met een energiescan krijgt de vereniging een goed inzicht in het energieverbruik én in de maatregelen die genomen kunnen worden om energie te besparen of zelf op te wekken. Ook krijgt de vereniging inzicht in het financiële plaatje: welke investeringen moeten gedaan worden en hoe lang duurt het voordat deze investering is terug verdiend met de besparingen op de energierekening?

Geld lenen
Verduurzaming van een vereniging brengt vaak investeringskosten met zich mee en dit geld ligt niet altijd op de plank. Verenigingen kunnen tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen bij het Stimuleringsfonds Duurzame Maatregelen van de gemeente, voor maatregelen die een CO2 neutraal Rheden dichterbij brengen. Door de lage rente en de lange looptijd kan de lening meestal geheel terug worden betaald uit de besparingen op de energierekening.

Energiescan en verenigingscan
Verenigingen kunnen zich op deze avond direct aanmelden voor een gratis energiescan. Ook krijgen zij informatie over de Verenigingsscan van de Gelderse Sportfederatie waar verenigingen gebruik van kunnen maken.

Alle verenigingen in de gemeente hebben van wethouder Olland een uitnodigingsbrief gekregen voor deze informatieavond. Voor aanmelding en vragen kunnen verenigingen contact opnemen met Koen van Loon, via email [email protected] of telefoonnummer 06 5186 2863.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen