Opschoondag op 30 mei in Dieren Stenfert

Foto: ik buurt mee

DIEREN – Op zaterdag 30 mei wordt voor de vijfde keer een opschoondag gehouden in de wijk Stenfert in Dieren. Tussen 10.00 en 13.00 uur staat er een container aan de Tellegenlaan waar bewoners hun rommel kwijt kunnen.

Buurtbewoners in de wijk gelegen tussen de straten Geitenbergweg, Harderwijkerweg, Treubstraat, Wilhelminaweg, Spankerenseweg en de spoorlijn kunnen die dag hun afval inleveren aan de Tellegenlaan. Zij worden daar geholpen bij het dumpen van het afval (zoals groen, puin, huisvuil) in de juiste container.

Bewoners die niet zelf in staat zijn spullen te brengen, kunnen bellen met 06-12858280.

Tuinonderhoud
Ook voor hulp bij tuinonderhoud kunnen bewoners eerdergenoemd nummer bellen. Medewerkers van 2Switch gaan op afspraak bij bewoners langs om achterstallig tuinonderhoud te doen.

Ontmoeting
Buurtvereniging Stenfert is aanwezig met een partytent en hangtafels. Samen met de buurtcoach en eventuele andere vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties gaan zij met bewoners in gesprek.

Prikactie voor kinderen
Kinderen vanaf 6 jaar zijn om 12.00 uur welkom bij Pand 31, aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 31 om samen met de buurtvereniging Stenfert zwerfvuil te verzamelen. Onder begeleiding gaan zij in groepjes de wijk in. De gemeente zorgt voor prikstokken, handschoenen en vuilniszakken. Aansluitend kunnen de kinderen in Pand 31 knutselen onder begeleiding van de knutselclub.

Deze opruimdag wordt gezamenlijk georganiseerd door Vivare, buurtvereniging Stenfert, VIVA Rheden, Radar en de gemeente Rheden.

Ik buurt mee!
Ik buurt mee! is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties werken aan een veilige, sociale en prettige buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen