Wereldwinkel Velp steunt actie voor NEPAL

Foto: Nepal, Zilversmit

VELP – Wereldwinkel Velp doneert de komende weken de gehele opbrengst van eerlijke producten uit Nepal voor de slachtoffers van de aardbevingen.

Daarbij gaat het om bijv. zilveren sieraden, boeddha’s, klankschalen, keramiek en sjaals. Onder de producenten van deze artikelen die op verschillende plekken in Nepal wonen en werken, zijn weliswaar geen dodelijke slachtoffers te betreuren, de schade is enorm. Wereldwinkel Velp wil deze mensen nu extra steunen.

Actie Caro de Feijter
De verkoopactie van Wereldwinkel Velp sluit naadloos aan bij het initiatief van Caro de Feijter. Caro, dochter van Walter en Anneke van Boekhandel Jansen & de Feijter was ten tijde van de eerste aardbeving in Nepal voor een stage en heeft zelf de gevolgen van de natuurramp gezien. Zij probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Milan Bindu, de organisatie die kansarme mensen in Nepal probeert te helpen. Deze stichting heeft een directe link met Tilingo Nepra, één van de importeurs waarbij Wereldwinkel Velp producten inkoopt.

Producten uit Nepal – o.a Seepje
Al jaren verkoopt Wereldwinkel Velp prachtige producten uit Nepal via verschillende importeurs die veelal ideële motieven hebben en de contacten met de producenten onderhouden. Zo zijn er veel zilversmeden aan het werk en koperslagers voor klankschalen; vaak zijn vrouwen betrokken bij het maken van o.a. viltproducten en sjaals.

Recent is Seepje op de markt gekomen. Seepje is een natuurlijk wasmiddel dat wast met de gedroogde schillen van de vrucht, afkomstig van de Sapindusbomen die in overvloed groeien in Nepal. Deze schillen bevatten saponine, een soort natuurlijke zeep die reinigt en antibacterieel werkt. Wanneer de schillen in de wasmachine in aanraking komen met water scheiden ze deze natuurlijke vorm van zeep af.

Help helpen
Met de extra financiële steun van Wereldwinkel Velp worden de producenten in Nepal weer aan het werk geholpen. Op die manier kan weer worden voorzien in een van de pijlers van de eerlijke handel nl. de structurele afname door de Wereldwinkels van hun producten.

CaroInNepal2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen