Kinderen zetten Gelderland in bloei – OERRR

Foto:

RHEDEN – Zondag 24 mei kunnen kinderen bij bezoekerscentrum Veluwezoom zaadbommetjes maken. De activiteit start vanaf 13.00 en duurt tot 15.00 uur, gratis toegang.

Meer bloemrijke natuur
Er zijn steeds minder wilde bloemen in Nederland (en daardoor ook minder vlinders en bijen). Samen met kinderen wil Natuurmonumenten het platteland, schoolpleinen, tuinen en braakliggende terreinen in de stad mooier maken en weer nieuw leven inblazen.

Heel Nederland
Deze week zetten duizenden kinderen Nederland in bloei. Afgelopen maandag was het in Rotterdam waar de eerste schoolklas zaadbommetjes gooide in de stad. Vrijdag is Apeldoorn met een schoolklas aan de beurt.

Zaadbommetjespakket voor alle kinderen van OERRR
Alle 190.000 kinderen van OERRR hebben rond Hemelvaart een email gekregen om bij verkooppunten van Weleda, zoals De Tuinen en (natuur)drogisterijen een zaadbommetjespakket op te halen. Daarin zitten bloemenzaadjes en een kaart van OERRR voor het maken van zaadbommetjes die ze overal kunnen uitgooien waar bloemen kunnen groeien.

Aanmelden voor OERRR
Natuurmonumenten wil met het programma OERRR kinderen de natuur dichtbij laten ontdekken. Op hun eigen manier. Daarvoor krijgen zij kaarten ter inspiratie. En kunnen ze deelnemen aan activiteiten, zoals festivals van OERRR. Aanmelden kan via http://www.OERRR.nl.

Het adres is Heuvenseweg 5A, 6991 JE in Rheden. Aanmelden is niet nodig.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen