Opening expositie Sybrecht Bosker

Foto: Sybrecht Bosker

RHEDEN – Op zaterdag 20 juni (schaapscheerdersfeest Rheden) zal om 10:00 uur in de Dorpskerk de tentoonstelling van zijde- en textielpanelen van Sybrecht Bosker (De Steeg) worden geopend.

In haar werk gaat Sybrecht Bosker uit van eigen gemaakt zijdevlies, een transparant materiaal. Vervolgens bouwt ze het werk op met verschillende soorten textiel en papier, hand en machinaal borduurwerk, acrylverf en natuurlijke materialen zoals bladskeletten. Er worden dus gemengde technieken gebruikt (mixed media).

De beleving van de omgeving, de natuur en indrukken van verschillende reizen zijn een belangrijke inspiratiebron en worden in beeldvorming en materiaalgebruik verwerkt.

De in de 12e eeuw gebouwde Dorpskerk is deze dag geopend voor bezichtiging en rondleiding. Rond de opening van de expositie treedt het Ensemble Klein Cantique op.

Daarna wordt nog gemusiceerd en gezongen door Organist Piet Cnossen (12.00 u), het Iesselkoor (14.00 u) en het Thomassen Mannenkoor (16.00u). Tussen de inloopconcerten door is er een diapresentatie van Oud-Rheden.

20 Juni is ook de start van de zomerse zaterdagse opstellingen van de Dorpskerk.
Tot en met 12 september is de Dorpskerk aan de Dorpstraat 51 elke zaterdag voor bezichtiging van kerk en expositie geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Ook wordt het grote Meere-orgel bespeeld. Er zijn deze dagen vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie over de activiteiten die Groep X organiseert vindt u op de website http://www.groepx.nl onder Cultuur. Hier vindt u in de agenda tevens alle toekomstige door Groep X georganiseerde concerten.

De toegang is vrij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen