Wageningse Van Hall Larenstein-opleidingen naar Velp

Foto: van Hall Larenstein

VELP/WAGENINGEN/EERBEEK – Tijdens de personeelsdag van Hogeschool VHL op dinsdag 23 juni, zal vierspanrijder Hans Heus symbolisch helpen met de verhuizing van de Wageningse VHL-opleidingen naar Velp. Voor deze gelegenheid zet de menner uit Eerbeek een tweespan in.

Vooruitlopend op de formele verhuizing eind augustus, fietsen VHL-medewerkers tijdens de personeelsdag met tandems van Wageningen naar Velp. Voor diegenen waarvoor de fietstocht fysiek net wat aan de stevige kant is, springt Hans Heus in. Heus kent de weg rondom Velp op zijn duimpje. Zijn roots liggen er en hij heeft er zijn jeugd doorgebracht.

Heus rijdt al 20 jaar mee in de top van de mensport. Het EK en WK waren hoogtepunten voor de vierspanrijder. Sinds vorig jaar heeft hij de sprong gemaakt van het B- naar het A-kader en hij bereidt zich nu voor op het WK 2016 in Breda.

Heus:
“De samengestelde mensport is eigenlijk in Velp en omgeving ontstaan. In De Steeg zat Daan Modderman, maar ook mannen als Tjeerd Velstra komen uit deze buurt.” Heus begon als ruiter, maar op zestienjarige leeftijd kreeg hij last van zijn heup. Daarom is hij gaan mennen en kwam onder meer terecht bij Stalhouderij Kraaij. “Daar heb ik proefondervindelijk onderwijs genoten”, lacht de nu 52-jarige ervaren menner.

Heus wordt op alle fronten bijgestaan door zijn vrouw Anne-Marie Elings. Hun doel is duidelijk: “Zo hoog mogelijk internationaal meedoen.” Om dat doel te bereiken en de aansluiting met de absolute top te behouden, is in 2003 een Stichting Gelders Vierspan opgericht voor de sponsoring (www.g4span.nl). “De enige manier om te kunnen professionaliseren en dus aan het rijden te blijven,” aldus Heus. Sponsoren kan op diverse manieren, van zakelijke tot particuliere vriend (voor €100/jaar). Daarnaast verzorgt Heus mentrainingen, management (men)trainingen en personeelsuitjes.

Over Hogeschool VHL
Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Hogeschool VHL verzorgt diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, Associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden, Velp en Wageningen.

Ga voor meer informatie naar www.hogeschoolvhl.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen