Leerlingen inspireren architect nieuwe Dorpsschool Rozendaal

Foto: Dorpsschool Rozendaal

ROZENDAAL – Vier fantasierijke maquettes en een aantal zelf ontworpen plattegronden voor hun nieuw te bouwen school. Leerlingen van de Dorpsschool Rozendaal hebben ze speciaal gemaakt voor de architect die momenteel hun nieuwe schoolgebouw aan de Bremlaan ontwerpt.

Arie Blokland van GAJ Architecten uit Arnhem nam alle ideeën vandaag als een ‘programma van eisen’ hartelijk in ontvangst.

De creatieve werkstukken van de leerlingen van groep 5 waren een uitvloeisel van een gastles die ze een maand geleden kregen van Mark Penninkhof, projectleider van de Nieuwe Dorpsschool Rozendaal. Hij gaf hen de opdracht hun droomschool te ontwerpen om de architect van hun nieuwe school te inspireren.

Dat is gelukt. Vier kleurrijke maquettes met veel ruimte voor spelen rondom de school zijn het resultaat. Architect Arie Blokland was enthousiast en beloofde de leerlingen zijn eigen voorlopige ontwerp nog eens tegen het licht te houden.

Groene omgeving
Komend najaar presenteert GAJ Architecten het ontwerp van de nieuwe school aan de Bremlaan in Rozendaal. Momenteel wordt hard gewerkt aan een optimale inpassing in de groene omgeving. In de school vormen leerpleinen een belangrijke onderdeel van het ontwerp.

Kinderen worden daar voorbereid op beroepen van de toekomst en doen er vaardigheden en competenties op die ze nodig hebben in de huidige kennismaatschappij. Ook de directe verbindingen binnen het gebouw van de basisschool met de peuterspeelzaal en de kinderopvang zijn onderdeel van het programma van eisen.

Alles onder één dak
De gemeente Rozendaal en Scholengroep Veluwezoom zijn samen de opdrachtgevers voor de nieuw te bouwen Dorpsschool Rozendaal. De nieuwbouw aan de Bremlaan vervangt de oude school aan de Steenhoek. Nu zijn de leerlingen van de school nog door ruimtegebrek verdeeld over twee locaties, maar in de nieuwbouw komen ze allemaal weer samen onder één dak.

De nieuwe dorpsschool omvat straks primair onderwijs voor maximaal 224 leerlingen, een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang en een gymzaal. Volgens planning is de opening eind 2017.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen