Open Tuinendag op zaterdag 8 augustus bij Groei & Bloei Veluwezoom

Foto: Groei en Bloei Veluwezoom

DIEREN/SPANKEREN – Voor de tweede maal dit jaar wordt door Groei & Bloei afdeling Veluwezoom een open tuinendag georganiseerd. Op fietsafstand van elkaar zijn het tuinen in Dieren en Spankeren.

Open TuinendagHet is algemeen bekend dat mensen die tuinieren gemiddeld gezonder zijn dan mensen die het zonder tuin of groen in hun nabije omgeving moeten doen. Tijdens de open tuinendag stellen enkele leden van Groei & Bloei u in de gelegenheid hun “heiligdom” te komen bekijken.

De entree is gratis en de bezoektijd is vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur.

De te bezoeken tuinen:

Open TuinendagDierense Tuinders Vereniging, Kerkweg 8, Spankeren.
Het complex is ca. 2 ha. groot en bestaat uit meer dan 200 tuinen. Naast moestuinen waar groenten, aardappelen, kruiden en fruit geteeld worden, zijn er ook siertuinen te vinden met bloeiende planten en buxushaagjes. Het gebied is zowel te voet als per fiets toegankelijk. De tuinen zelf zijn alleen te betreden met toestemming van de huurders. Tijdens de open dag zijn het clubhuis en de winkel geopend. Website: www.dierensetuindersvereniging.nl

Open TuinendagHans en Kees, Overweg 43, Spankeren.
Tussen het spoor en de kerk ligt hun perceel van ca. 1050 m2. De tuin is al 21 jaar oud en heeft in de loop der jaren menige transformatie ondergaan. Een tuin is geen vast gegeven, groeit en verandert dus. De blokhut doet o.a. dienst als overwinteringsplaats voor vorstgevoelige planten. De 13 meter lange, verdiept aangelegde, maar onverwarmde kas, geeft plek aan 5 druivensoorten, perzik, paprika’s, en komkommers. In de tuin is een overvloed aan plantensoorten en ruimte voor fruit. In de twee vijvers van de tuin is zelfs een enkele maal een ijsvogel betrapt. Websites: Websites: http://garden.hansenkees.nl en www.hansenkees.nl

Open TuinendagMarion Nap, Mr. Cort van der Lindenlaan 29, Dieren.
Een voor-en achtertuin van bijna 120 m2 in het hartje van Dieren. Deze liefhebberstuin is pas drie jaar oud, maar het is een juweeltje en niet voor niets heeft van deze tuin in februari 2015 een artikel in het tijdschrift van Groei & Bloei gestaan. Door haar grote liefde voor tuinieren en kennis van planten kon Marion dit stukje grond in korte tijd omtoveren tot een paradijsje. In de voortuin zijn twee borders op kleur, in de achtertuin zijn de thema’s jaarrond bloemen, zo veel mogelijk geur, iets te kunnen eten uit de tuin en dan ook nog eens een zitje in de zon en een zitje in de schaduw.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen