Rheden eet smakelijk gaat naar Parkbios Presikhaaf

Foto: rheden.nieuws.nl, Gerd Jan Dorland

Dit wordt geen filmrubriek: het blijft gewoon de kookrubriek van Rheden Nieuws. Het gaat wel over films en natuurlijk over eten.

In de zomer kun je in Park Presikhaaf gratis naar de openlucht bioskoop. Zaterdag 1 augustus draait de ‘Chef’. Het is een belevenis om buiten op je eigen meegebrachte stoelen naar een film te kijken. Aanvangstijd? Als het gaat schemeren. Popcorn, cola of rosé neem je zelf mee.

De Chef is een komische film over een chef-kok die het gefriemel in het chique restaurant zat is. Hij gaat met een oude bestelauto op pad en kookt gewoon lekkere dingen voor gewone mensen. En dan wordt het een ‘feel good movie’. De Volkskrant recenseerde: “Maar ondanks de onvermijdelijke clichés en de overdadig zoete finale blijft Chef toch redelijk fris, geestig en smaakvol.”. Gaat dat zien.

Weet je wat ook leuk is aan deze film? Er zit een kookboek bij met de recepten uit de film en fragmentjes. Helaas is het allemaal in het Engels, tussen haakjes staat de link naar het Nederlandse recept.

Mojo Pork Cubanos (baguettes met varkensvlees en pittige saus): voor dit recept heb je een flink varken nodig en dan kun je alle bezoekers aan Parkbios Presikhaaf een hele week voeden. We adviseren iets kleinere hoeveelheden dan in het recept, bijvoorbeeld 3 ons i.p.v. 3 kilo gekookte ham. Mojo is een pittige saus, Chilisaus is een prima alternatief. Kan als lunch of met een salade erbij als zomerse avondhap.

Nog een hoofdgerecht: Pasta Aglio e Olio (pasta, knoflook en olie) de variant uit de film is met meer knoflook en citroen dan bij Jamie Oliver. Het is even eenvoudig als lekker recept. Italianen zijn daar goed in. Kan binnen 10 minuten op tafel staan.

Tijd voor toetjes: Berries-n-Cream (bosvruchten met karamel en room): lekker! Met rijpe vruchten kun je de suiker prima weglaten uit het recept. De karamelpoeder is heel bijzonder en kun je ook bij andere toetjes gebruiken om een suikertopping aan te brengen.

Nog twee filmtips: Fucking perfect over Sergio Herman die afscheid nam van zijn restaurant (Oud-Sluis met 3 Michelin-sterren) en opnieuw begon. Kings of Pastry gaat over een wedstrijd tussen meesters patissiers in Frankrijk: spannend, emotioneel, ongelofelijk en heel wat anders dan ‘Heel Holland Bakt’.

Rheden: eet smakelijk!

Rheden eet smakelijk, Parkbios

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen