Innovatiefonds Sociaal Domein moet lokaal zorgaanbod verbeteren

Foto:

RHEDEN/ROZENDAAL – Met het Innovatiefonds Sociaal Domein willen de gemeenten Rheden en Rozendaal professionele zorgaanbieders, vrijwilligers en inwoners stimuleren om met plannen en ideeën te komen die bijdragen aan het verbeteren van het lokale zorgaanbod.

De eerste ronde in het voorjaar leverde 16 initiatieven op. Van 1 augustus tot en met 15 september start een tweede ronde.

Een van de initiatieven waarvoor geld beschikbaar is gesteld betreft een samenwerking tussen verschillende partijen met als doel om ontwikkelingsachterstanden bij kinderen vroeg te signaleren. Een ander initiatief gaat over het trainen van vrijwilligers om mantelzorgers te ondersteunen.

Met sommige initiatiefnemers voert de gemeente nog overleg, om te zorgen dat hun plan aan de gestelde eisen voldoet. Ook zij kunnen in de tweede ronde hun vernieuwde plan indienen.

Iedereen doet mee
Naast het lokale innovatiefonds is Rheden ook aangesloten bij het regionale innovatiefonds van de regio Arnhem. Eerder werd bekendgemaakt dat ook daar een goede opbrengst is behaald: in totaal 66 inzendingen. In de kern is het doel van beide innovatiefondsen hetzelfde: zorgen dat iedereen ‘kan meedoen’.

Gemeenten gaan meer dan voorheen uit van de eigen kracht van inwoners. Het Innovatiefonds moet vernieuwende ideeën opleveren die helpen deze omslag te realiseren.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Van het budget voor lokale initiatieven van € 262.000 is nog € 186.000 over. Rheden heeft daarom besloten een tweede ronde te houden: nieuwe initiatieven kunnen worden ingediend van 1 augustus tot en met 15 september.

Voor meer informatie kun je kijken op www.rheden.nl/innovatiefonds of bellen met:

  • gemeente Rheden, mevrouw Van der Burg via tel. (026) 49 76 911
  • gemeente Rozendaal, mevrouw Jansma, tel. (026) 38 43 664
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen