Toch wel verkeerslichten tussen Velp en Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Het college van de gemeente Rheden gaat definitief akkoord met het plaatsen van verkeerslichten op het kruispunt verbindingsweg A348 – dorpenroute (N785) tussen Rheden en Velp door de provincie Gelderland.

Dit is het resultaat van een second opinion die is uitgevoerd. Deze was gericht op het gebruik van verkeerslichten voor fietsverkeer.

De second opinion had als doel de motivering van de provincie te toetsen. De gemeenteraad wilde vooral weten of er naast verkeerslichten alternatieve oplossingen mogelijk zijn om de veiligheid van fietsers te verbeteren. De conclusie van de second opinion is dat de inhoudelijke motivering van de provincie goed in elkaar zit.

Groot onderhoud
Vanaf september tot eind oktober 2015 voert de provincie groot onderhoud uit aan de dorpenroute. Een onderdeel hiervan is de verbetering van het kruispunt verbindingsweg A348 – dorpenroute tussen Rheden en Velp. Dit kruispunt wordt omgevormd naar een geregeld kruispunt met verkeerslichten. In de nieuwe situatie is het kruispunt overzichtelijker en veiliger en verloopt de afwikkeling van het verkeer beter.

Beter benutten
De gemeente draagt € 230.000 bij aan het vernieuwde kruispunt, dat in totaal rond de 9 ton kost. Vanuit het landelijke programma Beter Benutten is ook een bijdrage gekomen, waardoor de bijdrage voor de gemeente lager uitkomt.
De provincie voert het project uit. De werkzaamheden in de gemeente Rheden staan gepland in september. In de eerste week van september wordt een inloopavond georganiseerd voor bewoners en bedrijven.

Voor alle informatie over de provinciale werkzaamheden op N785 kun je kijken op http://www.gelderland.nl/4/wegen/N785.html

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen