Velpsche Woudloopers bij World Jamboree 2015 in Japan

Foto: World Jamboree 2015 Japan

VELP – Een paar dagen geleden ging de 23ste World Jamboree van start. Ruim 30.000 scouts uit 146 landen zijn in Japan bijeen voor de World Jamboree dat om de 4 jaar ergens in de wereld wordt gehouden. in 1995 vond de World Jamboree plaats in Nederland.

de Nederlandse deelnemers, waarvan er maar liefst 7 uit Velp komen en lid zijn van de Velpsche Woudloopers hebben voorafgaand aan het kamp een voorreis gemaakt. Onderdeel daarvan was ook een verblijf van een aantal dagen bij een Japans gezin waarbij de scout deelneemt aan het dagelijkse leven van het gezin.

World Jamboree 2015 Japan

Silke, een van de deelneemsters uit Velp zegt hierover: “De mensen zijn zo aardig en hier krijgen we wel lekker eten.” Daarmee geeft ze aan dat de maaltijden die in de jeugdherbergen werden opgediend flink wennen waren.

World Jamboree 2015 JapanOp het terrein loop je in 10 stappen van Burundie naar Trinidad en Tobago, van Taiwan naar Equador, van Bangladesh naar Canada. Communicatie gaat met handen en voeten met scouts uit Nepal, Ghana, Japan en Griekenland. Gebruik makend van woordjes uit elkaarstaal, cultuur en spelletjes uit alle landen.

World Jamboree 2015 JapanTim, een andere deelnemer uit Velp, is gisteren mee geweest naar een basisschool, om daar mee te maken hoe het is om in Japan naar school te gaan.

Ann gaat vandaag op hike in de omgeving, deze kenmerkt zich door kleine woonhuizen die precies passen op de erven, omgeven door rijstveldjes. Marlise, Brian, Leanne en Joris en de anderen zijn vandaag naar Hiroshima naar het herdenkingscentrum van de atoombom.

de volwassen leden van de Velpsche Woudloopers hebben zo ook hun taak: Sherilda is medebegeleidster van een groep van 40 kinderen uit Brabant en daar al 3 jaar bij betrokken.

World Jamboree 2015 JapanJohan en Margriet bemannen een EHBO post op een sub kamp waar 9000 kinderen met hun begeleiders in tenten zitten. Overdag is het tegen de 40 graden en, ‘s-nachts een paar graden koeler. Begeleiding en EHBO’ers, hebben de handenvol aan kinderen die last hebben van de warmte.

 

 

https://www.youtube.com/user/WorldScouting

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen