Bustocht langs de bloeiende Veluwe

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/ARNHEM/VELUWE – Ook in 2015 nodigt Geldersch Landschap & Kasteelen liefhebbers uit om met de boswachter in de bus te stappen voor een tocht langs de bloeiende heidevelden in het zuiden van de Veluwe.

De tocht vindt plaats op zaterdag 22 augustus. Start om 9.00 uur vanaf station Velp (na aankomst van de stoptrein uit Arnhem), einde om ca. 17.00 uur. Deelname: € 55,00 p.p. Donateurs GLK € 49,50 p.p. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: 026-355 2544

De bustocht
De bustocht begint bij NS-station Velp. Kort na de start rijdt de bus langs kasteel Rosendael, dat in 2014 haar 700-jarig bestaan vierde. Daarna gaat de bus via de heidevelden van de Posbank naar Eerbeek. Daar kunnen de deelnemers een blik werpen op het Huis te Eerbeek, wordt koffie gedronken en de oliemolen bezocht. De bus rijdt vervolgens naar de Loenermark, alwaar de schaapsherder uitleg geeft over dit bijzondere natuur- (en heide-) gebied.

Vervolgens brengt de bus de deelnemers via Beekbergen naar landgoed Het Spelderholt, een van de eerste projecten van de voormalige Heidemaatschappij (thans Arcadis), gesticht door jhr. Teixeira de Mattos. Met uitzicht op diens ´kasteel´ wordt hier genoten van de lunch. Het Spelderholt is omgeven door Bruggelen, ook een bezit van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Daarna vervolgt de tocht naar Hoog Buurlo om een glimp op te vangen van de Hoog Buurlose Heide, de schaapskooi en/of de schapen. Achter Hoog Buurlo ligt, verscholen aan een doodlopende weg, het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Op dit karakteristieke gebouw, wel de ´kathedraal van de Veluwe´ genoemd, wordt een blik geworpen vanuit de bus.

De ´zendcirkel´ eromheen bestaat sinds kort weer helemaal uit heide. Via ¨Halte Assel¨ (aan de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort) voert een mooie route door de dorpen Kootwijk, Harskamp en Otterlo de deelnemers naar Hoenderloo. Daar wordt de tocht afgerond met een borrel. Via Deelen en de Koningsweg gaat de bus weer richting het Arnhemse, waarna de bus om ca. 17.00 weer bij station Velp zal zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen