Eerbeekse Automobilist opgepakt na bedreiging verkeersregelaar te Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIERENĀ – De politie heeft afgelopen woensdagavond een 26-jarige automobilist uit Eerbeek aangehouden nadat hij een verkeersregelaar met geweld had bedreigd. De man had daarvoor een stopteken genegeerd.

Omstreeks 23.30 uur reed de Eerbeker de Wilhelminaweg in waar hij een stopteken kreeg van een verkeersregelaar in verband met wegwerkzaamheden. De Eerbeker negeerde dat en reed onverminderd door waarna hij even verderop stopte. De collega van de verkeersregelaar sprak de man aan waarna een woordenwisseling volgde. Daarbij bedreigde de Eerbeker de verkeersregelaar door te roepen dat hij hem dood zou schieten. De man kon even later door gewaarschuwde agenten worden ingerekend.

Er wordt geen geweld getolereerd!
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen