Dronken Dierenaar en Velpenaar veroorzaken schade

Foto: Politie.nl

DIEREN/VELP – Vrijdagavond veroorzaakten twee dronken bestuurders uit Dieren en Velp aanrijdingen/schade in Didam en Velp. In beide gevallen waarschuwden getuigen de politie, wat resulteerde in onderzoek en aanhouding van de verdachten.

Didam/Angerlo

Rond 23.30 uur maakte een alerte bewoner in Angerlo melding van een auto met schade aan de Ganzepoelweg. In de auto lag een man te slapen. Agenten gingen er meteen naartoe en zagen in de auto, waarvan de motorkap nog warm aanvoelde, meerdere flessen wijn liggen. Ze namen bij de bestuurder, een 41-jarige inwoner van Dieren, een blaastest af die met een “F” uitslag al duidde op behoorlijk alcoholgebruik. Op de onvermijdelijke ademanalyse op het politiebureau blies de man de hoge uitslag van 1245 ug/l; 220 ug/l geldt als wettelijk strafbare limiet.

De 41-jarige zou eerder op de avond op de Bievankweg in Didam tegen een lantaarnpaal zijn gereden. Getuigen daar hadden gezien dat hij slingerend reed vanaf de afrit van de A18 en vervolgens schade veroorzaakte. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen.

Bij het natrekken van zijn gegevens bleek bovendien dat de verdachte niet meer in bezit is van een geldig rijbewijs. Voor dit feit wordt apart proces-verbaal opgemaakt. De Dierenaar krijgt een dagvaarding.

Tegen geparkeerde auto’s
Ook in Velp veroorzaakte een dronken bestuurder schade. Rond 20.45 uur ontving de politie een melding dat een brommobiel op de Titus Brandsmastraat tegen meerdere geparkeerde voertuigen was gereden. De bestuurder werd door buurtbewoners tegengehouden. Agenten trof hen aan bij de brommobiel die tegen een autobus aan stond. De 46-jarige man uit Velp blies ook een “F” en vervolgens 900 ug/l op de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen