Rheden eet smakelijk: met Van Boven

Foto: Rhedeneetsmakelijk

Een enkele keer word je verrast door een leuk TV-programma in de zomer. Meestal zijn programma’s in de zomer herhalingen of goedkoop gemaakte tussendoortjes.

Dat geldt zeker niet voor ‘Koken met Van Boven’ van de VPRO. 28 augustus was de laatste uitzending van de serie die twee weken lang ieder werkdag werden uitgezonden.

Ingrediënten: een spontane en authentieke vrouw, een hondje, een fiets, een gast in zijn eigen omgeving die van zijn vak houdt en eenvoudig te maken recepten uit eigen land. De recepten zijn van Yvette van Boven. Zij laat zien waar de ingrediënten vandaan komen, praat met verstand van zaken en humor over de recepten en eet de maaltijd vervolgens op met vrienden of familie in de eigen huiselijke omgeving.

Als u het gemist heeft dan is er op internet altijd nog een herkansing: koken met van Boven. U vindt daar ook alle recepten. Iedere aflevering heeft minstens drie gerechten, drankjes of ander lekkers dat goed bij elkaar past. Hier richten we de aandacht op enkele mooie voorbeelden in de hoop dat het u inspireert tot verder zoeken. Het zal u naast kookplezier en extra kennis over producten, natuurlijk ook kijkplezier opleveren.

In de gemeente Rheden staan 15 cafetaria’s. Niks op tegen, maar waarom niet zelf gedaan? Yvette van Boven laat zien dat je veel lekkerder zelf friet met mayonaise en kroketten kunt maken. Minder voor de hand liggend is de Vaatwasser Cocktail of zoals zij het ook noemt: ‘My Clear Herbal Spritz’. Je moet er maar op komen om een pot met vruchten en gin in de vaatwasser te laten draaien.

Op de verjaardag van haar moeder maakte Yvette van Boven naar goede familietraditie Oudebessentaart. Over taart gesproken de kersentaart mag er ook zijn!

Wilt u meer lezen over of van Yvette van Boven http://yvettevanboven.com/ ze heeft ook een aantal kookboeken geschreven.

Rheden: eet smakelijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen