Noodkap voor Kastanjeboom in Velp

Foto: Google maps

VELP – Gemeente Rheden gaat een 100 jaar oude Kastanjeboom kappen. In park Daalhuizen is deze zomer een flinke tak uit de kastanjeboom gebroken.
Na onderzoek is gebleken dat de boom niet alleen is aangetast door de kastanjebloedingsziekte maar ook door enkele andere ziekten. Daardoor levert de boom een direct gevaar op voor de omgeving. De gemeente Rheden heeft besloten de boom te kappen. Een vergunning voor de noodkap is aangevraagd. Op woensdag 2 september kapt de gemeente de kastanjeboom. Aan het eind van dit jaar wordt een rode beuk op deze plek geplant.

Deze kastanjeboom, iets meer dan 100 jaar oud, staat aan de Arnhemsestraatweg, vlakbij de bushalte. Het spontaan afbreken van de tak was aanleiding om de boom door een boomadviesbureau te laten inspecteren. Ook al omdat bekend is dat de boom is aangetast door de kastanjebloedingsziekte.

Resultaten onderzoek
Uit de inspectie blijkt dat de kastanjebloedingsziekte, in deze kastanjeboom, ernstig is en in een vergevorderd stadium. De bloedingsziekte zit verspreid door de boom en levert een gevaar op voor de omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen