Posbankloop Cross-duathlon streeft naar deelnemers record

Foto: Cross-Duathlon 2014

VELP/ROZENDAAL – Dit jaar kunnen de offroad atleten zich opmaken voor de 2e editie van het Cross-Duathlon evenement. In het Nationaal Park Veluwezoom zal op zaterdag 26 september de tweede editie van de Posbankloop Cross-Duathlon plaatsvinden.

Met start/finish vanaf Camping Beekhuizen staat het evenement garant voor één van de uitdagendste cross-duathlon wedstrijden van Nederland. Bij de eerste editie waren alle tweehonderd startbewijzen direct uitverkocht. Met toevoeging van de laagdrempelige korte afstand aan het programma, zal dit aantal waarschijnlijk ruimschoots worden overtroffen.

Via de website www.posbankloop.nl zijn er maximaal vierhonderd startplekken te vergeven. Inmiddels hebben al diverse nationale toppers hun komst aangekondigd. Onder andere Joost Christiaans, Frank Schotman en Jony Geerink geven acte de présance. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 24 september of wanneer het maximaal aantal deelnemers is behaald.

Toevoeging korte afstand
Voor de liefhebbers van de kortere afstanden en degenen die willen kennismaken met de multisport-discipline is er een ‘korte afstand’ aan het programma toegevoegd. Deze bestaat uit 4km hardlopen, 9km mountainbiken en 2km hardlopen. De ‘lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 18km mountainbiken en 3km hardlopen.

Bij inschrijving kan er worden gekozen om de Cross-Duathlon individueel of als duo te gaan volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken. Voor sportievelingen zonder mountainbike is het mogelijk deze te huren via de organisatie.

Parcours
Het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Pyramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Het parcours gaat dwars door de mooiste plekken van het Nationaal Park Veluwezoom. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de circa 700 hoogtemeters die moeten worden bedwongen.

Voor het parcours van de Posbankloop Cross-Duathlon is er een exclusieve evenemententoestemming verleend door diverse terreineigenaren. Scoutinggroep De Markesteen stelt wederom zijn accommodatie op Camping Beekuizen beschikbaar en toont zich ook bij de tweede editie een ware gastheer met een ruime vrijwilligersinzet.

Meer informatie over de Posbankloop Cross-Duathlon via www.posbankloop.nl/cross-duathlon

Cross-Duathlon

Dossier: Posbankloop
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen