Rheden wordt Rhedelijk Cultureel!

Foto: Rhedelijk Cultureel

RHEDEN – Vanaf oktober krijgt de gemeente Rheden er een mooie, nieuwe en uitdagende kunstorganisatie bij! Met als locatie het Dorpshuis in Rheden zal Rhedelijk Cultureel aan alle liefhebbers muziek-, theater-, musical- en danslessen bieden.

De lessen worden gegeven door professionele docenten met veel expertise en ervaring in hun vakgebied. Rhedelijk Cultureel wil op een kwalitatief hoogstaand niveau kunsteducatie brengen in de gemeente Rheden.

Plezier staat bij ons voorop!
Rhedelijk Cultureel is een initiatief van meerdere professionele musici, theater- en dansdocenten die een passie hebben om aan talentvolle jeugd en jongeren les te geven. ‘Plezier staat bij ons voorop. Maar natuurlijk willen we ook het onderste uit de kan halen. Veel deelnemers willen leren. En veel deelnemers willen laten zien wat ze geleerd hebben. Daarom werken we met een meerjarig en podiumgericht opleidingsplan’, zegt Jowin Heemskerk, manager van het nieuwe initiatief. ‘Maar natuurlijk zijn volwassenen ook welkom!’, vult Marije Heemskerk lachend aan.

Het nieuwe initiatief biedt lessen in piano en klassieke zang (gegeven door Marije Heemskerk), popzang, gitaar, blokfluit, viool en drums. Voor de kleinste talenten (0 tot 6 jaar) is er een speciaal programma dat wordt verzorgd door Martine Spruijt. Naast individuele muzieklessen zullen er ook bandjes en koren ontstaan. ‘Elke deelnemer kan kiezen voor een extra groepsles in de week. Zo leren ze niet alleen muziek te maken, maar leren ze ook samen te musiceren, en dat versterkt de sociale vaardigheid’, vertelt Marije.

Voor theater- en dansliefhebbers werken we het eerste seizoen projectmatig. ‘We proberen in vakantieweken workshops en masterclasses te organiseren. Hopelijk hebben we volgend seizoen dan genoeg animo om reguliere lessen te starten voor de acteurs en de dansers’, aldus Jowin.

Het hele programma staat op de website: www.rhedelijkcultureel.nl.

De kracht van het nieuwe kunstencentrum ligt in de aanwezigheid van zowel een doorlopende leerlijn als projectmatige impulsen voor talentvolle amateurkunstenaars. Zo zal Rhedelijk Cultureel ook nieuw aanbod ontwikkelen voor het onderwijs.

Met de komst van Rhedelijk Cultureel krijgt het dorp Rheden nu een eigen kunstorganisatie. Marije: ‘Gelukkig krijgen we aanmeldingen uit de wijde regio. Van onze kant werken we er in elk geval keihard voor om er iets moois van te maken. We gaan mooie dingen laten zien. Iets dat Rheden, en haar omgeving, ook verdient. Wij hebben er superveel zin in!’

Op 5 september, tussen 12.00 uur en 15.00 uur, kan iedereen kennismaken met de docenten. Rhedelijk Cultureel is dan een van de deelnemers aan de open dag van het Dorpshuis Rheden (adres: Mr. B. van Leeuwenplein 3, Rheden).

Voor meer informatie over Rhedelijk Cultureel kan iedereen terecht op de website. Natuurlijk kan iedereen ook informatie opvragen en bellen of mailen met Jowin Heemskerk: [email protected], 06 42 42 38 75.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen