Rheden eet smakelijk stamppot met een zonnetje

Foto: Rheden eet smakelijk

Het is inmiddels oktober maar het weer is nog best redelijk. Dus deze week serveren we u erwtensoep en stamppot, maar dan wel met een zomerse draai.

Wat vindt u van zomerse erwtensoep? Om te beginnen een eenvoudig te maken recept van de Margriet. Helaas staat er eerst veel reclame voor je bij het recept uitkomt. De erwtensoep wordt zomers door het gebruik van munt en lente- of bosuitjes. In plaats van Rucola en Waterkers kun je ook een andere slasoort gebruiken. De Parmaham (of neem rauwe boerenham) met Creme Fraiche geven net een extra lekker smaakje aan iedere lepel.

Moeilijker te maken is deze erwtensoep van Estée Strooker van 24Kitchen. Hij is wel heel apart met die bitterballen en groene mosterd. Het hele recept is vegetarisch en een bewijs dat vegetarisch heel lekker is.

Dit recept voor Italiaanse stamppot van Sonja Bakker kan ook vegetarisch opgediend worden. Het is bovendien goed voor de lijn.

Spannender is de zomerse stoemp met gebakken beenham van Jeroen Meus. Stoemp is Vlaams voor stamppot. Let bij het kopen van het beenhammetje op dat het niet gemarineerd is. De salsa verde zorgt voor de frisse smaak die het zomers maakt. De krokant gebakken hamblokjes en niet al te gaar gekookte groenten contrasteren leuk met de aardappelpuree.

Dan nog twee nagerechten: een makkelijke traditionele en een vreemde moeilijke.

Yotam Ottolenghi (een echte hit op het moment, gaat wel weer over) heeft met Ramael Scully’s een kookboek geschreven waarin staat hoe je popcornijs maakt. Het lijkt voor kinderen maar door de zwarte peper misschien toch weer iets minder geschikt. Let op: begin een dag van tevoren.

Dit is een echt kinderijsje en heel makkelijk. Ook lekker fris is dit muntcitroenyoghurtijs. Goed te maken en als het niet lukt om het te bevriezen (te laat begonnen, geen ijsmachine, geen diepvries), staafmixer erin en noem het muntcitroenyughurtsmoothie.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen