Op 7 oktober 2015 bestaat de Atlanta Flat Velp 50 jaar!

Foto: Velpsche Courant

VELP – Het appartementencomplex Atlanta, Stationsplein 132 te Velp bestaat 50 jaar. Dit is natuurlijk reden voor een feestelijke bijeenkomst op 11 oktober voor de bewoners en alle betrokkenen bij de flat.

Mocht u geen uitnodiging gehad hebben voor het festijn, maar u bent wel betrokken (geweest) bij de Atlanta Flat, neem dan contact op met de feestcommissie via telefoonnummer 06-51776745

Atlanta Flat

Over de Atlanta Flat
De flat staat bekend om de prettige woonomgeving, zijn prachtige uitzicht over de Veluwe, Montferland en richting Nijmegen, maar ook als broedplaats voor de gierzwaluw. Het heeft zijn ligging tussen de vele markante villa’s te danken aan de aanleg van de spoorlijn Arnhem-Zutphen. Deze spoorlijn is precies 100 jaar ouder is dan het appartementencomplex. In 1865 is de spoorlijn namelijk aangelegd.

Op de huidige plek van de flat heeft de villa met de naam Felicitas gestaan. De villa werd lang bewoond door dhr. G. Avelingh. Het ontwerp en de bouw van de Atlanta flat is gedaan door architect H.J. Van Breda. In de regio had hij een reputatie opgebouwd met de ontwerpen van de wijk Angerenstein en Presikhaaf in Arnhem.

Het appartementencomplex is in 1965 gebouwd en ontworpen voor de welgestelde inwoners uit de regio en oud-Indiëgangers. Het complex werd voorzien van een eigen keuken, een gehele staf aan personeel en vele services. 45 woningen zorgden ervoor dat iedereen elkaar kende en er een gemeenschap ontstond met toch voldoende ruimte voor privacy.

In de 21ste eeuw werd geleidelijk aan duidelijk dat dit serviceconcept voor een seniorencomplex niet meer in deze tijd paste en werden de nodige aanpassingen gedaan. Door het concept aan te passen is er in de Atlantaflat een mix ontstaan van jonge, jong gepensioneerden en oudere bewoners. Dit zorgt er voor dat de Atlantaflat een hechte gemeenschap blijft!

De bewoners kijken terug op 50 goede Atlantajaren en hopen dat de flat de komende 50 jaar een heerlijke woonomgeving blijft voor iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen