Schimmenspel Fabuleus bij Nieuw-Schoonoord

Foto: Schimmentheater Kontrast

VELP – In de aula van Nieuw-Schoonoord te Velp zal in de aula op 13 oktober een heus schimmenspel te zien zijn. In het Schimmenspel Fabuleus van Schimmentheater Kontrast zullen drie dierenverhalen uit verschillende landen vertoont worden.

De voorstelling kost € 3 p.p. inclusief koffie/thee, graag gepast betalen.

De middag wordt georganiseerd door de PCOB-Velp-Rozendaal, iedereen is van harte welkom, neem dus familie, vrienden en buren mee!

Wat is een schimmenspel en een fabel?
Een schimmenspel is een heel bijzondere belevenis. Er wordt gespeeld met slagschaduwen/ schimmen. Zodra het licht uitgaat, zodra het donker wordt, zodra de schimmen te zien zijn, wordt er een magische sfeer opgeroepen. Waar het schimmenspel is ontstaan is niet duidelijk. De oudste vormen komen uit Azië, ongeveer 100 jaar voor Christus. Via het midden Oosten en Afrika kwamen zij in Europa.

En wat is een fabel? Een fabel is een kort verhaal, waarin vooral dieren optreden als menselijke wezens. In een fabel is het mogelijk menselijke zwakheden op de korrel te nemen. De mensen wordt een spiegel voor gehouden. U zult dus veel eigenschappen herkennen van anderen en uzelf.

Fabuleus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen