Duurzame Greentour op VHL-Landgoed Larenstein op vrijdag 9 oktober

Foto: Van Hall Larenstein

VELP – Vrijdag 9 oktober is de dag voor de Dag van de Duurzaamheid en dat wordt door Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) aangegrepen haar groene ambities te tonen.

Greentour
In het kader van de Green Tech Week http://www.greentechweek.nl/ vult Hogeschool VHL deze vrijdag van 10.30 t/m 16.00 uur in met een zogenaamde Greentour. Het programma varieert van een groene discussie tot rondleidingen over het landgoed en demonstraties van de VHL-zonneboot en de onderwater drone.

Greentour

Hieronder staan de ‘duurzame ingredienten’ van de Greentour benoemd:

1.Duurzame discussie (10.30 t/m 11.40 uur, collegezaal D002)
Lector Toine Smits discussieert met 2e kamerlid Remco Dijkstra en ondernemer Jan de Wit over duurzame thema’s en vraagt de actieve inbreng van studenten en andere ‘groene toekomstkijkers’.

2.Oprichting Green Office (11.45 uur, collegezaal D002)
Hogeschool VHL krijgt haar eigen Green Office. Duurzaam bevlogen studenten zijn een belangrijke ‘drive’ voor een betere wereld in 2016 en verder. Van de officiële oprichting maken we een ceremonieel feestje.

3.Duurzame snacks
Het voedsel van de toekomst wordt duurzamer. Neem vast een voorproefje en laat je verleiden tot wat gebakken sprinkhanen of een wormenmousse. Een voedzame en verantwoorde duurzame lunch is ook voorhanden!

‘Duurzaam bevlogen nieuwdenkers’ kunnen van 12.00 t/m 16.00 uur op het voorplein en in de nabijheid participeren in de volgende groene items:
4.VHL-zonneboot
Bekijk de verrichtingen van deze op zonne-energie aangedreven boot. Deze boot won in Europees competitieverband aansprekende prijzen vanwege zijn snelheid en oplaagvermogen.

5.Onderwater drone
Deze mini onderzeeboot biedt de mogelijkheid water te bekijken en te beoordelen in al zijn aspecten. Met een geavanceerde camera en verschillende meetsensoren wordt de kwaliteit van water minutieus in beeld gebracht en gemeten.

Greentour
6.De Groene caravan
Studenten trekken er met de Groene Caravan op uit. Onder meer om in Arnhem de hittestress te meten en aan te pakken. Frans van den Goorbergh met zijn studenten stappen de samenleving in om duurzame thema’s te tackelen.

7.Ontaarde boom
Heeft een boom zonder grond en met enkel water een kans te overleven. VHL-docent Freek Rurup geeft een enthousiaste toelichting bij dit praktijk experiment waarin de boom afhankelijk wordt van de mens!

8.Rondleiding landgoed
Het groene Larenstein landgoed kent veel duurzame invullingen en experimenten. Binnen de besloten gemeenschap van het landgoed zijn de duurzame en circulaire ambities hoog. Om 12.30 en om 14.30 uur starten er rondleidingen olv Daan van der Linde.

9.Green steps forward
Hogeschool VHL zet, als groenste hogeschool van Nederland, vol in op duurzaamheid. Dat gebeurt binnen de opleidingen, binnen de bedrijfsvoering en in de ketensamenwerking met stakeholders en de omgeving. Margreet Hoitink weet de ins-and outs.

Bezoek ook deze site: http://www.hogeschoolvhl.nl/greentour

Het VHL-landgoed en daarmee de Greentour is vrij toegankelijk voor alle ‘duurzaam bevlogen nieuwdenkers’. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Greentour

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen