Rheden eet smakelijk gesmolten kaas

Foto: CC by Jay.Tong - Foter.com

De rechter moest er aan te pas komen: mag je koffie verkopen in een houdertje onder de naam ‘Goedcupje’? Eru Goudkuipje vreesde verwarring bij de consument, blijkbaar zijn ze bang dat mensen de koffiehoudertjes open maken en dat op hun brood smeren en denken: “wat vies” en dan boos worden op Eru.

Je kunt overigens op zich al boos worden op Eru omdat wat zij aanbieden om op je brood te smeren al niet echt op kaas lijkt. De toevoeging ‘smeer’ kan duiden op de smeerbaarheid maar evenzeer op ‘smerig’ zoals bijvoorbeeld in ‘smeerboel’, ‘smeerlap’ (ook geen broodbeleg) en dezer dagen heel actueel ‘smeerpiet’.

De rechter oordeelde: “Er kan slechts sprake zijn van gevaar voor verwarring indien aan twee (cumulatieve) voorwaarden is voldaan: de merken moeten overeenstemmen en de waren of diensten moeten soortgelijk zijn. Indien aan één van deze voorwaarden niet is voldaan, kan er geen sprake zijn van verwarringsgevaar.”, dus ‘Goedcupje’ mag. Consumenten zullen inderdaad geen smeerkaas in hun koffie gooien.

Goudkuipje adverteerde een tijd met “ze smelten de kazen”. Dat zien we wel zitten. Let op dat u kaas neemt en geen koffiebonen. Daarom drie kaasfondues en drie salades die prima passen bij een kaasfondue. Stokbrood hoort bij alle recepten.

Laten we beginnen met de klassieke Zwitserse kaasfondue, de Gruyère en Emmentaler en dus ook de fondue is veel lekker als u de kaas bij een kaaswinkel koopt in plaats van de supermarkt. Hierbij adviseren we een fris, licht bittere en beetje zoete witlofsalade bij. Voor het zoete is 1 of 2 bananen een goede toevoeging en voor het frisse kiezen we voor een eetlepel azijn en mandarijnen of sinaasappel stukjes.

Op deze website staan een hele hoop fonduevarianten, onze favoriet is de pittige blauwe kaasfondue met cider en gember. Op zich misstaat een simpele vrucht als een verse ananas of perziken uit blik niet, u kunt het ook uitbreiden tot een fruitsalade met wat zoetere vruchten of fruit.

Wat uit Italië komt is natuurlijk altijd lekker: Italiaanse kaasfondue met Noord-Hollandse kaas en Spaanse sherry weliswaar maar toch. De Boeren Italy is lastiger verkrijgbaar. Gebruik in dat geval een pittige kaas en voeg zelf knoflook, zongedroogde tomaten en zwarte olijven toe aan het gesmolten mengsel. Snijd de ingrediënten dan wel goed fijn. Simpel, snel klaar en smakelijk: salade caprese.

Hoe smerig het weer ook wordt vanavond en morgen, smerig eten is niet nodig.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen