Heeft u ervaring met de schuldhulpverlening, laat het weten

Foto: Naastenhulp

GEMEENTE RHEDEN – Naar aanleiding van het bericht “SP Rheden tegen huidige plannen betreft schulddienstverlening”, dat wij gepubliceerd hebben op Rheden.nieuws.nl heeft ontvingen wij onderstaande ingezonden brief

“Ben je hier ook zo boos om? Nou, ik ook!
Want wij weten wel beter. “Het probleem” (mensen die de schuldhulpverlening in willen maar die het niet lukt plus mensen die inmiddels schuldhulpverlening hebben maar daar binnen tegen grotere problemen aan lopen) is groot!

En ik kan er over meepraten. Ik ben nu bezig met een derde poging om de schuldhulpverlening in te komen. Dankzij een lieve vriendin die het voor mij over heeft om dit op haar schouders te nemen. En eerlijk is eerlijk, zonder haar was ik er niet eens nog een keer aan begonnen.

Gelukkig hebben we nu ook een prettige consulent die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. We zijn echter wel alweer ruim twee jaar verder…..

Ook op de Facebookpagina Naastenhulp hebben we behoorlijk wat mensen door een leefgeldloze periode geholpen vanwege wanpraktijken door verschillende bewindvoerders. (de goede bewindvoerders daargelaten)
Schaamte, angst en wanhoop zijn vaak de redenen waarom hier niet meer tegenin gegaan wordt.

Het zou niet mogen, het gebeurt wel.

De SP lijkt de enige partij in de gemeente Rheden die hier echt iets mee wil doen. Ze hebben echter wel concrete voorbeelden nodig want ook zij lopen er tegenaan dat uit de cijfers blijkt dat “het probleem” wel meevalt. En op die cijfers zijn de plannen geschreven.

Even voor de duidelijkheid, ik ben geen aanhanger van de SP maar als zij ervoor kunnen zorgen dat wij gehoord worden dan voorzie ik ze met liefde de informatie die ze daarvoor nodig hebben.

Daarom nu mijn oproep; help mij om ons te helpen en stuur jouw verhaal naar [email protected]. Ik zorg ervoor dat jouw verhaal anoniem bij de SP terecht komt” aldus Susanne Abrahams (beheerster FB Naastenhulp)

Op de FB pagina Naastenhulp  (besloten groep) kunt u zich aansluiten en uw verhaal vertellen ook zonder uw ervaringen te melden kunt u lid worden van deze groep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen