Politie-auto total loss na aanrijding

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Een stilstaande politie-auto is zaterdagavond op de A348 bij Velp total loss gereden door een achteropkomende auto. Dat meldde de politie zondag.

Het voertuig stond met werkende zwaailichten op de rijbaan ter beveiliging van een plek waar een ongeluk was gebeurd, waarbij een gewonde was gevallen. Een 78-man uit Dieren reed vervolgens met hoge snelheid op de politieauto in. De man kwam met de schrik vrij, bleek niet onder invloed, maar de politie heeft wel zijn rijbewijs ingenomen en een rijvaardigheidsonderzoek gelast.

De politie-auto die splinternieuw was, met nog maar 700 kilometer op de teller, bleek total loss te zijn.

De politie van Velp meldde het volgende:
“Zaterdagavond een melding van een verkeersongeval op de A348 gehad. Om een veilige werkplek voor ons, de brandweer, ambulance en ander personeel te maken hadden we ons opvallende dienstvoertuig ruim voor het incident met de blauwe waarschuwingslichten in een fend- off positie gezet. Hierdoor kon het tegemoet komend verkeer optijd gewaarschuwd worden en konden ze rustig over de vluchtstrook langs het incident hun weg vervolgen. Helaas was er een bestuurder die het niet snel genoeg in de gaten had, dat de snelweg gedeeltelijk afgesloten was en botste tegen ons nieuwe dienstvoertuig op. Gelukkig alleen schade aan de voertuigen en geen gewonden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen