Collectanten gevraagd Amnesty International

Foto: velp.rozendaal.amnesty.nl

VELP/ROZENDAAL – Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt dit jaar een collecte van 13 tot en met 19 maart 2016. De Amnesty International werkgroep Velp-Rozendaal zoekt nog vrijwilligers die een paar uur willen collecteren.

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. Amnesty kan in verband met de onafhankelijke opstelling geen overheidssubsidie aannemen en is dus voor geldelijke ondersteuning afhankelijk van o.a. deze collecte.

Zo is het geld dat met de collecte is opgehaald bijvoorbeeld gebruikt voor Carmen Guadelupe Vasquez. Dankzij het harde werk van zeer toegewijde activisten in El Salvador werd Carmen Guadelupe Vasquez vrijgesproken in februari.

Toen ze op 18-jarige leeftijd een miskraam kreeg, werd ze valselijk beschuldigd van abortus. Abortus is in alle gevallen strafbaar in El Salvador. Ze werd daarom in 2007 veroordeeld tot dertig jaar celstraf. In januari van 2015 werd ze vrijgesproken. Amnesty blijft actievoeren tegen het strafbaar stellen van abortus in El Salvador en andere landen.

Wilt u meer informatie of u aanmelden als collectant? Bel of mail dan met de collectecoördinator van Velp-Rozendaal, Yvonne Brink. Per mail: [email protected], of telefonisch: 06-20804922.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen