Zorgeloze dag voor kinderen bij De Spelerij/Uitvinderij in Dieren

Foto: Kiwanis Rheden, Stichting Gaandeweg

DIEREN – Via de Voedselbank in de gemeente Rheden konden een aantal ouders hun kinderen opgeven om een dag in het zonnetje te worden gezet.

Kiwanis Rheden verzorgt voor deze kinderen op zaterdag 13 februari een actieve en onbezorgde dag bij De Spelerij – De Uitvinderij in Dieren. In het totaal worden ’s morgens zo’n 36 kinderen opgehaald en na een inspannende dag weer thuis gebracht. Wat zullen ze slapen!

De kinderen kunnen zich de hele dag vermaken. Ze worden geschminkt, bakken samen brood voor de lunch en in de middag komt circus PomPom een interactieve voorstelling geven. Kortom, ze kijken uit naar een leuke dag!

Serviceclub Kiwanis heeft als motto: Serving the children of the World. Hoe ze dat nog meer doen? Door bijvoorbeeld wereldwijd in nauwe samenwerking met Unicef de tetanus bij moeder en kind te bestrijden!

De komende jaren gaan Unicef en Kiwanis daar €110 miljoen voor bij elkaar brengen. Voor vaccins, injectienaalden, veilige opslag- en transportmiddelen, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer.

Redenen om lid te worden van Kiwanis zijn voor iedereen heel verschillend. Zo sluit de een zich aan vanwege maatschappelijke betrokkenheid. De ander wil zijn sociaal netwerk verbreden en weer een ander wil zich inzetten voor de medemens. Wat het ook mag zijn, ga eens praten bij Kiwanis!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen