Grote belangstelling bij opening van Repair Café Rheden en Het Leespunt

RHEDEN – Het Leespunt, een mini bibliotheek voor senioren werd vrijdag 15 april 2016 onder grote belangstelling officieel geopend door wethouder Constans Pos. Op hetzelfde moment werd het startsein gegeven voor het Repair Café Rheden door wethouder Ronald Haverkamp.

Beide activiteiten vonden plaats in het Dorpshuis Willem de Zwijger aan het Mr. B. van Leeuwenpein in Rheden.

Na een welkomst woord van Fons Rengers van Rhedens Dorpsbelang werd wethouder Constans Pos uitgenodigd samen met hem de boekenkasten officieel te openen door de kasten open te draaien. “Niet alle boeken kunnen in de kasten maar naar mate er meer boeken uitgeleend zijn zullen zij worden bijgevuld met de nog honderden boeken uit het magazijn. Deze zijn binnengekomen na een oproep boeken te doneren.” Aldus Fons Rengers.

Hierna was het woord aan Luuk Kuiper initiatiefnemer van het Repair Café Rheden. Hij vroeg wethouder Ronald Haverkamp de eerste reparatie te verrichten aan een lamp. Nadat gecontroleerd was of de stekker er goed inzat en de lamp goed vast gedraaid was, ging de lamp branden en was ook de het Repair Rheden, officieel geopend. Op zaterdag 7 mei zal het Repair Café Rheden de deuren openen voor reparaties.

Na de openingshandelingen werd er een drankje geschonken en kon men nog even gezellig napraten in het Dorpshuis.

Repair Café Rheden

Het Leespunt
Bij Het Leespunt gaat het niet alleen om boeken, maar ook om zo mensen te ontmoeten aan bijvoorbeeld de leestafel onder het genot van een kop koffie of thee. Het Leespunt start op maandag 18 april voor de eerste keer. De openingstijden zijn maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op een later tijdstip zal bekeken worden of er behoefte is voor een verruiming van de openingstijden.

Boekenleners betalen een jaarlijkse bijdrage van € 5,00. Er zijn drie verschillende categorieën: streekromans, detectives/trillers en hobbyboeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Henk Welmers van Stichting Dorpshuis Rheden 026-4951526, of Fons Rengers van Rhedens Dorpsbelang 026-4954218.

Repair Café Rheden
Het Repair Café Rheden zal iedere eerste zaterdag van de maand van 09:00 – 12:00 uur, haar deuren openstellen voor het publiek met al haar spullen die men nog een volgend leven wenst te geven. Men kan er terecht met kleine huishoudelijke apparaten, meubilair, computerproblemen, etc. etc. Dit verkleint de afvalberg die we met zijn allen maken, wat weer beter is voor het milieu.

De kosten zijn laag, alleen het materiaal dat gebruikt wordt om spullen te repareren moet betaald worden, dit komt meestal neer op €1,– of minder. Om de eventuele wachttijd en de tijd van de reparatie te overbruggen zijn er voldoende tijdschriften voor handen en kan men genieten van een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de Email met Lineke Veldman via [email protected] of Luuk Kuiper via [email protected]

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen