Groei & Bloei hield haar jaarlijkse plantenruilbeurs

DE STEEG – Iedereen was weer welkom bij de jaarlijkse plantenruilbeurs op zaterdag 23 april in het Parkhuis in De Steeg. Het was zoals altijd weer een drukte van belang.

Groei & Bloei afdeling Veluwezoom organiseerde weer haar jaarlijkse plantenruilbeurs waarbij iedere tuinliefhebber welkom was. Er waren maar liefst zo’n veertig tuinliefhebbers gekomen deze zaterdag in het Parkhuis in De Steeg. Terwijl men genoot van een kop koffie of thee, konden de aanwezigen weer loten kopen voor de jaarlijkse loterij.

De meegebrachte planten, stekken, bollen en knollen werden bij aankomst buiten uitgestald, de meesten voorzien van een plantenlabel met naam, hoogte, kleur en bloeitijd. Het was weer een unieke kans je plantenbestand aan te vullen of uit te breiden.

Rond 10:45 uur startte de plantenruilbeurs. Om het aanbod van planten zo eerlijk mogelijk te verdelen mocht bij het eerst fluitje van de voorzitter één plant worden “gescoord”. Bij de tweede fluit twee planten, en daarna kon men meenemen wat hij of zij mooi vond.

Nadat alle planten waren vergeven, was het tijd voor een tweede kop koffie of thee met wat lekkers, en begon de verloting. Er was weer een tafel vol mooie prijzen op tuingebied, waaronder ook diverse bijzondere planten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen