Veiligheid en preventie in Dieren

Foto: Ik buurt mee!

DIEREN – Onlangs organiseerde de initiatiefgroep Dieren Noordwest samen met onder anderen de politie en de gemeente Rheden een geslaagde Ik buurt mee! avond met als hoofdthema veiligheid en preventie.

Meer dan 150 bewoners uit Dieren West kwamen naar de Ontmoetingskerk. Naast een presentatie van de politie over het opzetten van een WhatsApp groep was er ook ruim de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Samen met de partners van Ik buurt mee! (Vivare, Radar, Politie en de gemeente) gingen bewoners met elkaar in gesprek over hun buurt.

Ook was er een informatiemarkt met verschillende zorgorganisaties, Radar Uitvoering Oost, Politie, en de gemeente Rheden. Verder waren met een stand aanwezig de Gelderse IJzerhandel in verband inbraakpreventie, Servicepunt Dieren, Catharina van Rennesplein en de initiatiefgroep Dieren NW en vertegenwoordigers van Dieren ZW.

Wonen met veel plezier
De heer Wim Burgmeijer van de initiatiefgroep Dieren NW heette iedereen welkom en vertelde in het kort het programma van de avond en het doel van Ik buurt mee!; het samen werken aan een veilige, sociale en prettige buurt.

Na de officiële opening door wethouder Tjebbe Vugts, vond er een korte terugkoppeling plaats over de gehouden enquête. De meeste mensen blijken met veel plezier te wonen in Dieren West.

Maar er zijn ook een aantal verbeterpunten genoemd op o.a. het gebied van verkeer, groen en sociale contacten. De helft van de bewoners die de enquête invulden, zijn bereid zich in te zetten voor hun buurt.

WhatsApp groep
Na de pauze vertelden de wijkagenten Herwin van der Sanden en Richard Tichelhoven over de voordelen van het opzetten van WhatsApps groepen. Het blijkt namelijk dat in buurten waar deze groepen actief zijn, het aantal inbraken afneemt.

In de wijk Dieren Noordoost zijn hiermee al goede ervaringen opgedaan. De gemeente en de politie gaan samen met de aangemelde inwoners een WhatsApp groep opzetten in Dieren West.

En hoe verder?
Op 25 mei vindt er een avond plaats voor vrijwilligers in Dieren West die zich (willen) inzetten voor hun buurt om de ideeën/verbeterpunten verder uit te werken.

Op 24 september is er aandacht voor de jaarlijkse Burendag en in oktober is er een bewonersbijeenkomst gepland over preventie in verband met woninginbraak.

Veiligheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen