Dodenherdenking Velp ieder jaar weer een indrukwekkende bijeenkomst

VELP – ‘Mensenrechten zijn de ruggengraat van onze beschaving’, sprak Prof. dr. Geert Corstens, die op 4 Mei een korte inleiding hield in de voormalige Parkstraatkerk in Velp, voorafgaand aan de Dodenherdenking in Velp.

Voor en na deze overdenking zong het Velper Bach Ensemble delen uit Bachs Mattheüs Passion en droegen Duncan van de Merbe (groep 8) en Esmée Teunissen (groep 7), leerlingen van basisschool De Kameleon in Velp, zelfgeschreven gedichten voor.

Aansluitend werd omstreeks 19.45 uur in een Stille Tocht naar het Herdenkingsmonument in het Villapark aan de Vijverlaan gelopen waar men zich opstelde rond het monument.

Na de twee minuten stilte, om 20.00 uur, en het zingen van het Wilhelmus werden kransen en bloemen gelegd door afgevaardigden van diverse organisaties, zoals het 4 Mei Comité Velp, Stichting Velp voor Oranje, Stichting De Geërfden van Velp, Raad van Kerken Velp, BIZ centrum Velp, Amnesty International en Studentenvereniging Arboricultura (Hogeschool Larenstein).

Leerlingen van de Roncallischool, die het monument ‘adopteerden’ legden vervolgens een bloemstuk en leerlingen van basisschool De Kameleon legden bloemen namens alle Velpse basisscholen. Daarna kregen alle aanwezige kinderen gelegenheid om hun bloemen te leggen.

Vervolgens werd er tijdens het defilé langs het monument, waaraan alle bezoekers konden deelnemen, muziek gespeeld door Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt. En daarmee was deze eenvoudige, maar ieder jaar weer indrukwekkende bijeenkomst ten einde.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen