Diderna/Visser Sloopwerken 1 pakt overwinning in Dieren

DIEREN – De selectie van korfbalvereniging Diderna/Visser Sloopwerken uit Dieren heeft haar laatste thuiswedstrijd gewonnen tegen Phenix ’72 uit Goor. Door deze overwinning is de 8e plaats overgedragen aan WIKO uit Winterswijk.

De 2 ploegen troffen elkaar al 3 keer eerder waarbij het steeds gelijk op ging maar Diderna/Visser Sloopwerken uiteindelijk toch de wedstrijd verloor. Voor de wedstrijd werd het team voorbereid door coach Ed Mayer die kans op een overwinning zag voor deze wedstrijd.

Rustig en beheerst spelen was de boodschap van de coach.

Phenix startte goed en scoorde snel de 1-0 en na een aantal gemiste kansen van Diderna/Visser Sloopwerken ook de 2-0. Gedurende de 1e helft bleef het verschil rond de 2 doelpunten staan mede doordat de korfballers uit Dieren veel kansen miste.

Speltechnisch domineerde de ploeg uit Dieren de gehele eerste helft maar door het missen van vele kansen verzuimde het om de achterstand om te buigen. De uiteindelijke ruststand was 4-6 in het voordeel van de ploeg uit Goor.

Tijdens de rust benadrukte Ed Mayer het doel van de 2e helft nogmaals, goed beginnen met een 1e doelpunt en rustig zoeken naar het 2e doelpunt om gelijk te maken, verder de open kansen afmaken.

De opdracht werd door het team opgepakt en scoorde zo na 5 minuten de gelijkmaker. Uiteindelijk werd er verder gespeeld en groeide het vertrouwen op een winst bij de hele ploeg. Ieder doelpunt wat vervolgens werd gemaakt deed goed bij de ploeg.

Uiteindelijk stond de ploeg uit Dieren 4 doelpunten voor op Phenix die aan het eind terugkwam tot 2 doelpunten verschil in het voordeel van Diderna/Visser Sloopwerken. In de laatste minuut werd het laatste doelpunt gemaakt en zorgde voor de eindstand van 14-11 in het voordeel van Diderna/Visser Sloopwerken.

Volgende week moet de ploeg uit Dieren aantreden tegen Rivalen uit Doesburg om 14:30 uur.

Wedstrijdverslag: Jeffrey Miechels