Team PA uit Rheden actief tijdens de Alpe d’HuZes

Foto: Team PA

RHEDEN – Met de deelname aan de Alpe d’HuZes dit jaar wordt het totaal van zes deelnames op rij gevierd. In alles rond de Alpe d’HuZes staat het getal zes centraal. Daarom dit jaar voor het team een bijzonder jaar.

Team PA heeft de afgelopen zes jaren in een wisselende samenstelling deelgenomen aan dit unieke evenement. Dit jaar bestaat het team uit vijf teamleden.

In totaal heeft Team PA tot en met 2015 een bedrag van maar liefst 137.000,00 euro gedoneerd aan Alpe d’HuZes. Dit jaar verwacht zij dit bedrag met 10.000 euro te kunnen aanvullen.

Samenwerking met KWF
Alpe d’HuZes is de grootste particuliere inzamelingsactie voor het KWF. Met dit geld worden diverse projecten gesubsidieerd die tot doel hebben de ziekte kanker te verbannen als dodelijke ziekte en om te vormen tot een ziekte waarmee wij mensen goed, gelukkig en gezond kunnen leven.

Vandaag de dag krijgt nog steeds één op de drie Nederlanders kanker. Mede door de invloedrijke projecten van het KWF genezen er elke dag meer mensen die getroffen zijn door deze ingrijpende ziekte.

De omgeving van een kankerpatiënt staat vaak machteloos. Of er gesproken kan worden over overleven of sterven is geheel afhankelijk van de medische wetenschap. Hier zet Team PA zich al jaren vol overgave voor in.

Geld inzamelen om de medische wetenschap te ondersteunen om onderzoek te verrichten. Dit zijn vaak langdurige en gecompliceerde onderzoeken waardoor deze ook per definitie erg duur zijn.

Ook in 2016 levert Team PA een bijdrage
Team PA voelt zich enorm gesteund door de gemeenschap van de gemeente Rheden en mensen daaromheen.. Dit alles om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het gaat ons immers allemaal aan.

Direct of indirect krijgen wij allemaal te maken met deze verschrikkelijk ziekte en voelen wij de drang dit leed uit te bannen.

Acties
In directe samenwerking met de stichting Posbank 6 X 6 heeft de Giro dit jaar centraal gestaan in de acties die zijn ontplooit. Naast de verkoop van paasbroden , individuele donaties en sponsoring staat de Roze Seat Ibiza en lotenverkoop centraal in de fondswerving.

De reactie op de Roze Seat Ibiza, een idee van Creatieve Partner uit Rheden, is bovenverwachting groot. Er zijn nog steeds bedrijven die hun logo toegevoegd willen zien aan de vele logo’s die al zijn aangebracht. Ook de verloting loopt voorspoedig.

Er komen nog een aantal momenten waarop u in het bezit kunt komen van een lot t.w. 29 mei tijdens de jaarmarkt en 18 juni tijdens het Schaapscheerdersfeest. Op deze dag zal tevens de trekking plaatsvinden. De gelukkige winnaar komt in het bezit van een prachtige damesfiets die is aangeboden door Goossens Raceshop Velp.

Het is bijna zover…
Donderdag 2 juni a.s. om 04:30 uur staan de renners van Team PA aan de startlijn om met hun eerste beklimming te beginnen. Elke beklimming bestaat uit een gevecht met de zwaartekracht over een afstand van 12,3 km. Er worden met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2% 1130 hoogtemeters overwonnen.

Dit jaar is ook TV Gelderland aanwezig die live verslag zal dan van dit unieke evenement.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen