Wordt het Oranjeplein omgedoopt naar Guus Dijkhuizenplein?

Foto:

VELP – Vrienden, bewonderaars en omwonenden willen het plein aan de Oranjestraat graag omdopen tot het Guus Dijkhuizenplein. Zij hoopte dat het straatnaambord tijdens ‘De Nacht van Guus’ onthuld had kunnen worden maar deze aanvraag moet nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

De PvdA fractie steunt het initiatief om het plein te vernoemen naar Guus Dijkhuizen en zal dinsdag 28 juni in de raadsvergadering een motie van die strekking indienen.

Guus Dijkhuizen verwierf landelijke bekendheid als oprichter van Gandalf, een vrijzinnig blad met literaire bijdragen, humor en ontluikende erotiek. Hij werkte onder andere voor Avenue en de Gids.

Plaatselijk werd hij bekend als oprichter en inspirator van Kunsthuis 13, een centrum voor kunst en cultuur aan de Kastanjelaan in Velp. Na 17 jaar stopte hij als directeur van K13 en startte hij met Klas Vijf, een galerie in de voormalige Nassauschool gelegen aan het Oranjeplein.

Schrijver, kunstpromotor, galeriehouder en vrijdenker Dijkhuizen woonde en werkte aan het plein tot hij na een ziekbed overleed in 2013.

‘Nacht van Guus’ 

Zaterdag 25 juni werd er een eerbetoon aan Guus gehouden met korte literaire presentaties, waarbij werk uit het oeuvre van Guus door onder andere. Walter Jansen, Stef de Wit en Henk Aalbers werden voorgedragen. Er was muziek en er was een expositie ingericht over het leven en werk van Dijkhuizen.

Lees ook:

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/69301/oranjeplein-in-velp-krijgt-een-nieuwe-naam/

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/16993/guus-dijkhuizen-overleden/

Guus Dijkhuizen

Hoewel er diverse in de media berichten waren over de onthulling op 25 juni is het vooralsnog niet officieel het Guus Dijkhuizenpleinl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen