Klassiek NJO concert in de kerk van Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

ROZENDAAL/REGIO – Voor het eerst is de kerk van Rozendaal in het programma van de Gelderse Muziekzomer opgenomen. Daarbij treedt ook de jonge ‘artist in residence’ Shin Sihan op.

Begin augustus vindt traditiegetrouw de Gelderse Muziekzomer plaats: een serie concerten door getalenteerde jonge, internationale musici van het Nationaal Jeugd Orkest. De optredens vinden verspreid door onze provincie op verrassende en fraaie locaties plaats.

Een spannend en uitdagend repertoire! Te beginnen met een mooie combinatie van twee meesterwerken uit het kamermuziekrepertoire: het klarinetkwintet van Brahms en het strijkkwartet nr. 15 van Schubert. In intieme setting leert u Shin en zijn muzikale compagnons in topvorm kennen.

Ook is er ruimte voor nieuw werk in dit afwisselende programma. De Engelse Jonathan Brigg won vorig jaar de NJO-prijs tijdens de Young Composers Meeting en schreef naar aanleiding daarvan een werk speciaal voor Shin en zijn vrienden.

Brigg staat bekend om zijn jazzy en opzwepende geluid maar ook om zijn verrassende keuzes. Zet u schrap voor een opzienbarend muziekstuk!

Programma:

Brahms – Klarinetkwintet in b, opus 119
Brigg – Strijkkwartet nr. 1 ‘Katabasis’ (wereldpremière)
Schubert – Kwartet nr. 15 in G, D887

Musici:

  • Shin Sihan (young artist in residence) – viool
  • Tim Brackman – viool
  • Elisa Karen Tavenier – altviool
  • Pieter de Koe – cello
  • Jelmer de Moed – klarinet.

Datum:Dinsdag 9 augustus
Plaats: de Kerk van Rozendaal, Kerklaan 15, aanvang 20:00 uur, entree € 16,50, jongeren t/m 30 jaar € 11.
Nadere info en kaarten: www.muziekzomer.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen