Verkeer van Dieren-Noord naar Zutphen voorlopig in de problemen

DIEREN – Vanaf zaterdag 27 augustus 09.00 uur is het niet langer mogelijk om komende vanaf de Harderwijkerweg linksaf te slaan richting Zutphen. Een en ander heeft te maken met werkzaamheden aan de N348 in het kader van het project Traverse Dieren.

Traverse DierenAutomobilisten dienen in plaats daarvan al veel eerder af te slaan in oostelijke richting, namelijk ter hoogte van de Badhuislaan, de Imboslaan of eventueel de Geitenbergweg.

De Harderwijkerweg wordt vanaf zaterdag 27 augustus ingericht met twee rijstroken ‘dorp in’ (vanuit Arnhem) en twee stroken ‘dorp uit’ (richting Arnhem). Op de N348 brengen we ter hoogte van het tijdelijke busstation de twee rijstroken richting Zutphen terug naar één. Ook het verkeerslicht op de kruising met de Prinsenstraat komt te vervallen.

Op die manier maakt de provincie Gelderland ruimte om, ter hoogte van het oude busstation, een tijdelijke weg voor doorgaand verkeer aan te leggen. Die tijdelijke weg is naar verwachting eind september in gebruik zodat de aannemer op de huidige N348 aan de slag kan met het graven van de tunnelbak. De hier beschreven situatie duurt tot medio 2017.

Traverse DierenOmleiding
Aan de noordzijde van de Harderwijkerweg wordt het verkeer tijdig geattendeerd op de afsluiting. Op diverse locaties zijn waarschuwingsborden geplaatst. Verkeer richting Zutphen wordt geadviseerd gebruik te maken van de reguliere ANWB-route die op de blauwe borden staat aangegeven. Dat wil zeggen: verkeer vanuit Laag Soeren maakt gebruik van de Badhuislaan en verkeer uit Dieren van de Imboslaan of de Geitenbergweg.

Verkeersregelaars
De eerste dagen zet de provincie Gelderland verkeersregelaars in om het verkeer te attenderen op de nieuwe situatie. Als begin september de scholen weer beginnen zetten we opnieuw verkeersregelaars in. Dan is het vooral om fietsende scholieren te begeleiden op hun route van en naar Het Rhedens.

Traverse DierenOp de fiets, een goed idee…?
Ook fietsers die hun fiets bij het station kwijt willen zullen de komende tijd last hebben van Traverse Dieren, in verband met werkzaamheden voor worden bij het station maatregelen genomen met gevolgen voor het parkeren van fietsen. Lees meer….

Klik voor meer foto’s op de bovenste foto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen